Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak koniecznie chcesz Defro i zamierzasz palić miałem, to EKR PZ, Komfort Eko PZ albo Agro Uni. Pierwsze dwa to palnik brucerowaty, ostatni to rynna. Nie bierz nic co w nazwie ma Duo - bo to oznacza ruszt wodny. Rynna to wyzwanie, ale da się ogarnąć i wtedy naprawdę można w niej spalić każdy tani miał ( byle jego RI nie było zbyt wysokie ). Agro ma pionowy wymiennik - czyszczenie jest bardziej upierdliwe niż poziomego. No ale z kolei czyścić można rzadziej tak że per saldo jeden pies. Chłopaki tutaj lubią powyśmiewać Defro, rzekłbym że na tym forum istnieje taki sznyt i moda. Ale moje Defro Eko pali od 12 lat, problemów z nim w tym czasie nie było. To solidne kotły.
Dziekuje za odp ale co z rusztem wodnymjest nie tak ? Wybrac zwykly ? Czy bez zadnego dodatkowego ruszta ? Ogolnie przymierzam ze bede palic glownie ekogroszkem ale i mialem . Prosze jeszcze o odp na ww pyt
Dziekuje za odp ale co z rusztem wodnymjest nie tak ? Wybrac zwykly ? Czy bez zadnego dodatkowego ruszta ? Ogolnie przymierzam ze bede palic glownie ekogroszkem ale i mialem . Prosze jeszcze o odp na ww pyt

Jak już tak bardzo pragniesz mieć ten ruszt to zwykły wkładany.

Problem ze nie to ze pragne ale doradzono mi tak i juz ten model zamowilem z zaliczka jednak jesli to jakzis wadliwy model KOMFORT EKO DUO UNI R to jestem w stanie zrezygnowac z zaliczki. Jednak prosze o jakis argument czy wady tego wodnego rusztu ?
Problem ze nie to ze pragne ale doradzono mi tak i juz ten model zamowilem z zaliczka jednak jesli to jakzis wadliwy model KOMFORT EKO DUO UNI R to jestem w stanie zrezygnowac z zaliczki. Jednak prosze o jakis argument czy wady tego wodnego rusztu ?

Sadza!

Jak koniecznie chcesz Defro i zamierzasz palić miałem, to EKR PZ, albo Agro Uni. Pierwsze dwa to palnik brucerowaty, ostatni to rynna. Nie bierz nic co w nazwie ma Duo - bo to oznacza ruszt wodny. Rynna to wyzwanie, ale da się ogarnąć i wtedy naprawdę można w niej spalić każdy tani miał ( byle jego RI nie było zbyt wysokie ). Agro ma pionowy wymiennik - czyszczenie jest bardziej upierdliwe niż poziomego. No ale z kolei czyścić można rzadziej tak że per saldo jeden pies. Chłopaki tutaj lubią powyśmiewać Defro, rzekłbym że na tym forum istnieje taki sznyt i moda. Ale moje Defro Eko pali od 12 lat, problemów z nim w tym czasie nie było. To solidne kotły.

http://xn--kociocenowy-x5b.pl/defro-komfort-eko-pz/2388-defro-komfort-eko-pz-15kw.html

komfort eko pz jest ze sterownikiem e-coala pod nazwą smart II

http://kociolcenowy.pl/content/32-sterowniki-do-kotlow-defro#defro_smart_II

ciekawe jak sobie radzi z miałem bo palnik chyba odpowiedni.

Kolego,

zaliczkę muszą ci zwrocić. Jedynie zadatek przepada w przypadku rezygnacji. Bardzo ważne jakie słowo figuruje na papierze.

A tak swoją droga: gdzie i kto dzisiaj w branży kotlarskiej życzy sobie zaliczki czy zadatku, skoro rynek zapchany kotłami po czubek nosa. Oczywiście, gdyby to coś było robione na ekstra zamówienie, to i może. Tyle, ze wątpię, aby nadmierny przeróbkiewicz miał jakieś papiery dopuszczające go do ruchu.

paczasss

kolega kobra podał modele od Defro warte uwagi

do tego dodałbym jeszcze z jakim sterownikiem

bo możesz dostać z ST37(nie pamietam jak go defro oznacza u siebie) i będziesz sie męczył

jeśli już to z najnowszym K1- musisz spytac dokładnie bo szukać mi się nie chce ktory jezt z PID a który dwustanowy

bierz ten z PID- ma przyzwoity algorytm i da się dobrze dopasować do indywidualnych potrzeb konkretnego obiektu

o ruszcie wodnym mozesz poczytać na blogu zawijana- łącznie ze zdjęciami - dobrze wytłumaczone dlaczego nie jest taki dobry

uprzedzam jednak że blog jest nacechowany marketingiem kotła innej firmy. ocenę wiadomości pozostawiam Tobie.