karoka65 31.07.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 co byś t takim razie z defro proponował na eko i miał i dobrze by było gdyby posiadał dodatkowe ruszta Z Defro? nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paczasss 31.07.2016 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 podajnikowy tzn jaki konkretnie model ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paczasss 31.07.2016 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 wiec jaki model i marka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 01.08.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Jak koniecznie chcesz Defro i zamierzasz palić miałem, to EKR PZ, Komfort Eko PZ albo Agro Uni. Pierwsze dwa to palnik brucerowaty, ostatni to rynna. Nie bierz nic co w nazwie ma Duo - bo to oznacza ruszt wodny. Rynna to wyzwanie, ale da się ogarnąć i wtedy naprawdę można w niej spalić każdy tani miał ( byle jego RI nie było zbyt wysokie ). Agro ma pionowy wymiennik - czyszczenie jest bardziej upierdliwe niż poziomego. No ale z kolei czyścić można rzadziej tak że per saldo jeden pies. Chłopaki tutaj lubią powyśmiewać Defro, rzekłbym że na tym forum istnieje taki sznyt i moda. Ale moje Defro Eko pali od 12 lat, problemów z nim w tym czasie nie było. To solidne kotły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paczasss 02.08.2016 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Dziekuje za odp ale co z rusztem wodnymjest nie tak ? Wybrac zwykly ? Czy bez zadnego dodatkowego ruszta ? Ogolnie przymierzam ze bede palic glownie ekogroszkem ale i mialem . Prosze jeszcze o odp na ww pyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.08.2016 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Dziekuje za odp ale co z rusztem wodnymjest nie tak ? Wybrac zwykly ? Czy bez zadnego dodatkowego ruszta ? Ogolnie przymierzam ze bede palic glownie ekogroszkem ale i mialem . Prosze jeszcze o odp na ww pyt Jak już tak bardzo pragniesz mieć ten ruszt to zwykły wkładany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paczasss 02.08.2016 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Problem ze nie to ze pragne ale doradzono mi tak i juz ten model zamowilem z zaliczka jednak jesli to jakzis wadliwy model KOMFORT EKO DUO UNI R to jestem w stanie zrezygnowac z zaliczki. Jednak prosze o jakis argument czy wady tego wodnego rusztu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.08.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Problem ze nie to ze pragne ale doradzono mi tak i juz ten model zamowilem z zaliczka jednak jesli to jakzis wadliwy model KOMFORT EKO DUO UNI R to jestem w stanie zrezygnowac z zaliczki. Jednak prosze o jakis argument czy wady tego wodnego rusztu ? Sadza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.08.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Duuuuużo sadzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawon 02.08.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Jak koniecznie chcesz Defro i zamierzasz palić miałem, to EKR PZ, albo Agro Uni. Pierwsze dwa to palnik brucerowaty, ostatni to rynna. Nie bierz nic co w nazwie ma Duo - bo to oznacza ruszt wodny. Rynna to wyzwanie, ale da się ogarnąć i wtedy naprawdę można w niej spalić każdy tani miał ( byle jego RI nie było zbyt wysokie ). Agro ma pionowy wymiennik - czyszczenie jest bardziej upierdliwe niż poziomego. No ale z kolei czyścić można rzadziej tak że per saldo jeden pies. Chłopaki tutaj lubią powyśmiewać Defro, rzekłbym że na tym forum istnieje taki sznyt i moda. Ale moje Defro Eko pali od 12 lat, problemów z nim w tym czasie nie było. To solidne kotły. http://xn--kociocenowy-x5b.pl/defro-komfort-eko-pz/2388-defro-komfort-eko-pz-15kw.html komfort eko pz jest ze sterownikiem e-coala pod nazwą smart II http://kociolcenowy.pl/content/32-sterowniki-do-kotlow-defro#defro_smart_II ciekawe jak sobie radzi z miałem bo palnik chyba odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.08.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 03.08.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Problem ze nie to ze pragne ale doradzono mi tak i juz ten model zamowilem z zaliczka jednak jesli to jakzis wadliwy model KOMFORT EKO DUO UNI R to jestem w stanie zrezygnowac z zaliczki. Jednak prosze o jakis argument czy wady tego wodnego rusztu ? Kolego, zaliczkę muszą ci zwrocić. Jedynie zadatek przepada w przypadku rezygnacji. Bardzo ważne jakie słowo figuruje na papierze. A tak swoją droga: gdzie i kto dzisiaj w branży kotlarskiej życzy sobie zaliczki czy zadatku, skoro rynek zapchany kotłami po czubek nosa. Oczywiście, gdyby to coś było robione na ekstra zamówienie, to i może. Tyle, ze wątpię, aby nadmierny przeróbkiewicz miał jakieś papiery dopuszczające go do ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 03.08.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 paczasss kolega kobra podał modele od Defro warte uwagido tego dodałbym jeszcze z jakim sterownikiembo możesz dostać z ST37(nie pamietam jak go defro oznacza u siebie) i będziesz sie męczyłjeśli już to z najnowszym K1- musisz spytac dokładnie bo szukać mi się nie chce ktory jezt z PID a który dwustanowybierz ten z PID- ma przyzwoity algorytm i da się dobrze dopasować do indywidualnych potrzeb konkretnego obiektuo ruszcie wodnym mozesz poczytać na blogu zawijana- łącznie ze zdjęciami - dobrze wytłumaczone dlaczego nie jest taki dobryuprzedzam jednak że blog jest nacechowany marketingiem kotła innej firmy. ocenę wiadomości pozostawiam Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts