Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nibe czy Panasonic, a może Daikin ?

80x86

Recommended Posts

• 7 months później...
Własnie też poszukuję prawdziwej (i wiarygodnej) opinni nad pompą NIBE SPLIT. Ogólnie widzę, że na forum jak ktoś ma kupić NIBE to wybiera i tak Panasonic.

Az taka różnica?

Witam ,

wybór Panasonica to raczej nie moda czy „owczy pęd”-

może stoją za tym sukcesem parametry i cena ?

Pzdr

Ale Nibe są az tak słabe w porównaniu do Panasonica? Wyczytałem na forum "Nibe zuzywa u kolegi 2x wiecej prądu niz Panasonic". "Miałem Nibe i rozwiązałem ten problem, pozbyłem się jej", i wiele innych.

Dla mnie sprawa jest prosta :

-porównuję parametry

-porównuję ceny

-porównuję serwis

-patrzę na opinie

To jak Ci to wychodzi ?

Bo mnie ( i wielu innym ) jednoznacznie...

Pzdr

Ale Nibe są az tak słabe w porównaniu do Panasonica? Wyczytałem na forum "Nibe zuzywa u kolegi 2x wiecej prądu niz Panasonic". "Miałem Nibe i rozwiązałem ten problem, pozbyłem się jej", i wiele innych.

Jeszcze z rok, czy dwa temu na oficjalnej stronie Nibe widniał zapis, że pompa P-W nie nadaje się do całorocznego ogrzewania domu, a może jedynie służyć do dogrzewania w okresach przejściowych. Teraz ten zapis już zniknął i pewnie zaczynają przepraszać się z tą technologią, ale niesmak pozostał. Choć niesmak to może złe słowo, bo te ich pompy wtedy w zasadzie nie nadawały się do ogrzewania. Nie wiem jak jest teraz, być może nowe modele są OK - nie śledzę już tego tematu.