Rex_Kos 08.07.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Witam, Jestem na etapie poszukiwania wkładu kominka do domu z wentylacją mechaniczną.Zapytałem jednego z producentów jakie poleca ze swojej oferty. Dostałem listę ale z zastrzeżeniem, żeby pominąć te z gilotyną.Podobno może po pewnym czasie pojawić się problem ze szczelnością pomiędzy ramą a uszczelką. Jakie są Wasze doświadczenia?Czy to dotyczy wszystkich producentów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.07.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Je stosuję przy WM gilotyny Spartherma z tzw. dociskiem drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 10.07.2016 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedź. Chciałbym jednak aby wkład zmieścił się w 5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 10.07.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 nadia 12 / nadia 14 dedykowane do rekuperacji. uczciwie trzeba jednak przyznać, że wkład gilotynowy jest zawsze minimalnie mniej szczelny od tradycyjnego, choćby miał i 7-krotny klik domykajacy. trzeba też zauważyć , że wpływu na reku nie ma to żadnego, chyba, że jest to pewien producent, który swoje gilotyny "zapomniał " wyposażyć w jakąkolwiek uszczelkę . może to od niego dostałeś owe zastrzeżenia co do szczelnosci ? jego nazwa zaczyna się na pierwszą literę alfabetu ? Dzięki za odpowiedź. Chciałbym jednak aby wkład zmieścił się w 5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.07.2016 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedź. Chciałbym jednak aby wkład zmieścił się w 5 tys. To sobie odpuść gilotynę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 10.07.2016 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 (...) jego nazwa zaczyna się na pierwszą literę alfabetu ? k(...).pl To sobie odpuść gilotynę... Ok. Nie upieram się przy tym rozwiązaniu. Próbuję się zorientować co uczciwego można kupić za taką kwotę. Czy możesz polecić jakiś wkład z szybą w kształcie L bez gilotyny mieszczący się w 5 tys.? Druga prośba - czy możesz mi podpowiedzieć wkład Spartherma (z gilotyną i szybą w kształcie L), który polecasz, a najbliższy kwocie 5 tys.? Sprawdzę, czy różnica będzie do przeskoczenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.07.2016 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Nawet przy wkładach bez gilotyny, ciężko się zmieścić w 5000, chcąc mieć jakoś... . Hajduk? W Unico, Robirenie też bywa jakościowo, ale chyba Hajduk...Nie wiem jak Romotop cenowo wypada? Z tym Sparthermem dajmy sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.07.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Romotop chyba jest droższy od Spartherma. Ten ostatni to chyba najbidniej kosztuje 1.5k €. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 11.07.2016 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 (...)Hajduk? W Unico, Robirenie też bywa jakościowo, ale chyba Hajduk...Nie wiem jak Romotop cenowo wypada? A z poniższych któryś szczególnie na TAK/NIE? Hajduk Volcano 2P Romotop R 2gS 60.44.33.13 Unico Dragon 2B Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.07.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 A z poniższych któryś szczególnie na TAK/NIE? Hajduk Volcano 2P Romotop R 2gS 60.44.33.13 Unico Dragon 2B Pozdrawiam Raczej tak. Decyzja w tej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 12.07.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 na k.pl to niemal wszystkie są do 5 tys. odwiedz kilka konkurencyjnych salonów, zbadaj hajduka unico i kratki. będziesz wiedział nieco więcej k(...).pl Ok. Nie upieram się przy tym rozwiązaniu. Próbuję się zorientować co uczciwego można kupić za taką kwotę. Czy możesz polecić jakiś wkład z szybą w kształcie L bez gilotyny mieszczący się w 5 tys.? Druga prośba - czy możesz mi podpowiedzieć wkład Spartherma (z gilotyną i szybą w kształcie L), który polecasz, a najbliższy kwocie 5 tys.? Sprawdzę, czy różnica będzie do przeskoczenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 12.07.2016 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Raczej tak. Decyzja w tej kolejności. Dzieki (...)odwiedz kilka konkurencyjnych salonów, zbadaj hajduka unico i kratki. Miałem wczoraj okazję porównać Hajduka i Kratki. Daje do myślenia. Unico jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.07.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Zobacz na naszej stronie Romotop seria HEAT, opracowane do domów z rekuperatorami .O gilotynie za 5 tysięcy zapomnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 25.07.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Ja mam hajduka volcano 2ph, narozny z gilotyna i wg producenta nadaje sie do wm. Generalnie jestem zadowlony, tylko jeden szczegol mnie denerwuje. Te jezyczki ktorymi otwiera i zamyka sie doplyw powietrza sa tak zamontowane ze rysuje korpus, porobily sie takie wytarte kolka :/ u rodzicow w sparthermie tego nie ma, sa minimalnie nad korpusem i nic sie nie rysuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 26.07.2016 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 No cóż.... literka h jest poza budżetem Te jezyczki ktorymi otwiera i zamyka sie doplyw powietrza sa tak zamontowane ze rysuje korpus, porobily sie takie wytarte kolka :/ Jutro będę oglądał wersję smart (akurat u przedstawiciela "wulkany" wyszły). Zobaczę jak to wygląda w tym modelu. Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts