Mirosław W. 08.07.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Dzień dobry, podczas budowy domu fachowcy od elewacji zrobili mi także podbitkę - płyta OSB, klej, siatka i na to tynk. Po 2 latach podbitka spadła i wykonawca poprawił to na gwarancji. Po 2 latach znowu spadło - okazało się, że należy podczas takich prac dawać styropian. Skracając całą historię - chcę teraz zamiast tynku dać blachę trapezową. Otrzymałem cenę 40 zł za m^2 lub m2 położenia takiej blachy. Wydaje mi się to mocno zawyżoną ceną, skoro za ok. 25 - 30 zł firmy kładą podbitkę od podstaw, tzn. włącznie z montażem płyt OSB. Tutaj już płyty są więc pracy jest z dwa razy mniej. Może jednak błędnie oceniam zakres prac i cena jest OK? Zaznaczam, że nie zależy mi na niskiej cenie i zadowolę się ceną powyżej ceny rynkowej, ale chcę wiedzieć, czy ktoś mnie nie robi w konia dając cenę dwukrotnie wyższą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 09.07.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Jak dla mnie cena śmieszna ! U nas ceny podbitki zaczynają się od 60 zł a kończą się nawet na 100 za m2 lub mb zależy jak jest szeroki okap.. I nie ośmieszaj się bo podbitka jest pracochłonna i wymaga czasu. Cena podana wyżej (40zł) jest dużą ceną a jeśli chcesz szybko i tanio to zatrudnij cwaniaków co wpadną zniszczą Ci materiał i zapłacisz podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts