dwiecegly 09.07.2016 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 WitamMuszę ustalić grubość ocieplenia i wylewki ostatecznej do stanu obecnego - nie będzie tak jak w projekcie. Najważniejsze żeby mi sie drzwi wewnętrzne zmieściły, ze schodami sobie poradze. I teraz pytanie jaka musi być minimalna wysokość otworu drzwiowego żeby zamontować typowe drzwi choćby z marketu wraz z ościeżnicą ? Wszystkie wątki jakie znalazłem na forum dotyczą szerokości która u mnie jest ok, mam problem ze zbyt cieńką wylewką i chce ją pogrubić ile się da maksymalnie. Na parterze mam teraz 225cm od chudziaka. Czy można zrobić wylewke tak żeby zostało np 205cm ? czyli 203 licząc już z podłogą np deską podłogową i podkłądem pod nią ? Czy raczej powinno być te typowe 210 cm ? Chce zastosować typowe drzwi z marketów, czy je w ogóle można przycinać w razie czego? Jeden spec mi powiedział że nie bo mają jakąś listwe od dołu. Kiedyś robiłem remont w mieszkaniu i przycinaliśmy wszystkie drzwi i nie było problemu...Na piętrze mam jeszcze gorzej bo jest 218cm czyli zostaje w sumie tylko 8cm na wylewke ze styro co jest na pewno za mało. jesli bym zszedł do wysokosci otworu 205 to miałbym 13cm i dałbym np 5cm styro i 8cm wylewki...Co do moich preferencji to same drzwi mogą mieć nawet poniżej 200cm jeśli można je przycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 09.07.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 witam niektórzy 208 ale raczej 210cm, pytałem techniczne wiśniowskiego i tam nawet 205cm więc najpierw wybierz producenta i posprawdzaj w folderach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 11.07.2016 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 208-210 jest najbardziej optymalnym wymiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 11.07.2016 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Optymalny mnie nie interesuje tylko minimalny Zależy mi na jak największym ociepleniu i podniesieniu posadzki jak najwyżej się da. Jak zostawie otwory na 205cm (od koncowej podłogi do nadproża) to zostanie mi okolo 18cm na styropian i wylewke z podłogówką. Mniej nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts