Antymateria 09.07.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 (edytowane) Mam zrobione tynki gipsowe Diamant 75L. Prace odbierałem przez fachowca, który stwierdził, że wykonanie ładne, nie ma do czego się przyczepić, ale trzeba będzie kłaść gładź, bo mało która ekipa potrafi lub chce przygotować taki tynk pod malowanie. Tynk miejscami jest lekko chropowaty (daleko mu do chropowatości tynku C-W), występują na nim miejscami różne białe plamy cieńsze lub grubsze. Ciężko zrobić zdjęcie to pokazujące. W załączniku moja próba uchwycenia stanu obecnego. Próbowałem przeszlifować ścianę gąbką do szlifowania tynków, ale plamy nie znikają. Po szlifowaniu ściana robi się gładka. Proszę o poradę, czy wystarczy przeszlifować ściany pod malowanie, a może trzeba kłaść gładź? Czy po pomalowaniu przeszlifowanych ścian na kolor inny niż biały będzie coś przebijać spod farby? Edytowane 9 Lipca 2016 przez Antymateria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 10.07.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Wystarczy przeszlifować, a po pomalowaniu plamy o których wspominasz na pewną będą niewidoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 26.07.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Szanowny Panie, proponuję wykonać najpierw próbę – przeszlifować fragment ściany, odpylić go, zagruntować i pomalować wybraną farbą nawierzchniową. Jeśli efekt końcowy będzie satysfakcjonujący, prace powtarzamy na całej powierzchni. Gdy rezultat nie spełnia oczekiwań, polecam nałożenie gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ w dwóch cienkich warstwach. Podłoże pod gładź powinno być zagruntowane – rekomenduję zastosowanie ACRYL-PUTZ® GP 41 Grunt polimerowy głęboko penetrujący. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts