kaszpir007 09.07.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Witam ! Prośba może dziwna , ale proszę o pomoc ... Za jakiś czas czeka mnie budowa takiego domu: http://www.projektyzwizja.pl/pub/detail_view/ekonomiczny2_rysunki.pdf Dom będzie na płycie fundamentowej , pod płytą będzie 20cm styropianu , betonu zapewne 20cm (czekam jeszcze na projekt).Grubośc ocieplenia na ścianach według projektu 22cm styropianu. Ile m3 betonu i styropianu trzeba zamówić ? Czy dobrze wyliczyłem ? Wyszło mi około 27,3m3 betonu i tyle samo styropianu ... Jak to wyliczyłem ? Od wymiarów odliczałem grubość styropianu , ale sam nie wiem czy dobrze to wyliczyłem ... Proszę aby ktoś rzucił okiem czy moje wyliczenia są dobre. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.07.2016 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Objętość płyty liczysz jak objętość prostopadłościanu tj. a x b x h , długość x szerokość x wysokość. co tu sprawdzać? Styro na ściany to x takich prostopadłościanów dodanych do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts