petunia88 10.07.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Cześć, Mój dom aktualnie ogrzewany jest za pomocą pieca węglowego. Dom 120m2, piętrowy, grzejniki żeliwne. Jeszcze w tym miesiącu chciałabym przejść na ogrzewanie gazowe (mam przyłącze do sieci). Nie mam jednak za bardzo pojęcia, mimo, że już trochę starałam się rozeznać w temacie, jaki piec wybrać. Sprzedawca ze sklepu powiedział mi, żeby najlepiej szukać piecy, które zostały wycofane przez UE, tylko nie dopytałam co to za piece, czy chodzi może o piece konwencjonalne? Czy ktoś mógłby trochę pomóc? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 10.07.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Witaj.W tej chwili nie masz wyboru .Można produkować kotły kondensacyjne. Oczywiście są jeszcze dostępne kotły atmosferyczne i z zamknietą komorą spalania.ALE . części będą dostępne przez 10 lat ( będą drogie). Kotły te były proste i trwałe .ale pobierały sporo prądu i gazu. Polecam Tobie kocioł firmy ACV tani ( nie najtańszy ) https://www.acv.com/pl/customer/product/08658601-3459/kompakt-hre-eco-18-solo#tabspace=unit&tabid=introduction Są wersje dwu funkcyjne i z zasobnikiem. Ale nawet ten dwu funkcyjny zapewnia niesamowity komfort cwu. Ja serwisuję kotły kilku firm . Ale ten typ kotła jest wyjatkowy . Prosty ,tani trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petunia88 10.07.2016 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Witaj. W tej chwili nie masz wyboru .Można produkować kotły kondensacyjne. Oczywiście są jeszcze dostępne kotły atmosferyczne i z zamknietą komorą spalania. ALE . części będą dostępne przez 10 lat ( będą drogie). Kotły te były proste i trwałe .ale pobierały sporo prądu i gazu. Polecam Tobie kocioł firmy ACV tani ( nie najtańszy ) https://www.acv.com/pl/customer/product/08658601-3459/kompakt-hre-eco-18-solo#tabspace=unit&tabid=introduction Są wersje dwu funkcyjne i z zasobnikiem. Ale nawet ten dwu funkcyjny zapewnia niesamowity komfort cwu. Ja serwisuję kotły kilku firm . Ale ten typ kotła jest wyjatkowy . Prosty ,tani trwały. Dziękuję za odpowiedź. Nie ukrywam, że cena tego kotła jest za duża jak dla mnie. Szukam czegoś do 2600 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 22.08.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Cześć, Mój dom aktualnie ogrzewany jest za pomocą pieca węglowego. Dom 120m2, piętrowy, grzejniki żeliwne. Jeszcze w tym miesiącu chciałabym przejść na ogrzewanie gazowe (mam przyłącze do sieci). Nie mam jednak za bardzo pojęcia, mimo, że już trochę starałam się rozeznać w temacie, jaki piec wybrać. Sprzedawca ze sklepu powiedział mi, żeby najlepiej szukać piecy, które zostały wycofane przez UE, tylko nie dopytałam co to za piece, czy chodzi może o piece konwencjonalne? Czy ktoś mógłby trochę pomóc? Pozdrawiam! Witam, Polecam wybór jednego z gazowych kotłów marki Junkers, które cechują się wysoką efektywnością energetyczną oraz niezawodną pracą przez długie lata. W celu prawidłowego doboru kotła polecam kontakt z wykwalifikowanym instalatorem współpracującym z marką Junkers. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl zamieszczona została wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts