Przemolo 10.07.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Witam, mieszkam w ponad 30-letnim bliźniaku, którego ściany są kiepsko wyciszone i słyszę każdą głośniejszą rozmowę sąsiadów. Przy okazji remontu jednego z pokoi chciałem trochę ten problem poprawić. Po lekturze różnych artykułów, opisów super-hiper mat izolujących zdecydowałem, że optymalnym rozwiązaniem będzie wełna 5cm, stelaż i na to płyta kg.Pokój jest dość mały, więc nie mogę sobie pozwolić na większą grubość.No i tu pytanie - czy wg Was taka wełna jak Rockwool Rockslab Sonic 5cm będzie ok? cena w Castoramie jest bardzo przystępna (ok. 7zł/m2).Nawet gdzieś znalazłem jej parametry akustyczne (załączone tu).Jestem w stanie zapłacić za wełnę więcej ale jeśli to tylko da lepszy efekt. No i jeszcze jedno - czy jeśli z racji krzywej ściany w niektórych miejscach przestrzeń na wełną nie będzie 5cm tylko np. 3,5 czy 4cm, to czy jej zgniecenie wywoła jakieś negatywne skutki? Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemolo 10.07.2016 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 11.07.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Będziesz pewnie mocował do ściany wieszaki do profili, a na nie płytę KG. Sporo pomoże przykręcenie tychże wieszaków przez wełnę. Chodzi o takie podkładki 10X10 cm z wełny, może być 5 cm grubości bo i tak się zgniecie do 1cm. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts