Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Biały Zamieszkały :)


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 471
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też mam drewnianą , podobno niehigieniczna, ale ludzie od lat używają i żyją :p

 

To co teraz wszyscy idziemy na Ogrodowisko?

Mnie tam jakoś nie po drodze.

Super było na Forum Ogrodniczym, ale niestety wszystko się rozpadło. Z każdej grupy powstało nowe forum...Oaza, Kompostownik, Zielonozakręceni...

Na każdym jest ktoś, kogo lubię :(

Nie sposób pisać wszędzie, bo doba za krótka. Wchodzę tylko poczytać co u nich nowego.

A zresztą nie wiem , czy kogoś by zainteresował mój powstający ogród. Wiedzy szukam w całym necie i niekoniecznie muszę mieć wszędzie wątki :yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wolę drewniane mieszadła i łopatki. Ostatecznie plastikowe, albo silikonowe. Nie rysują powierzchni naczyń. Mam tzw. granitowe. Drugich prędko nie kupię więc chucham na nie.

 

Ogrodowisko, jak Ogrodowisko. Założycielka forum jest jaka jest. Ludzie jak ludzie, ale są też sympatyczni. Jest tam kilka ogrodniczek, których ogrody mam prawie za miedzą :) i to mi się podoba.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hej dziewczynki, ja też używam dużo drewnianych łyżek, ale do podlewania kurczaka z rożna się nie nadają. Nie wycieka z niego aż tyle tłuszczu, by spokojnie zanurzyć łychę, musi być cieńsza. Myślę, że dobrym rozwiązaniem jest lekkie wysunięcie blachy i korzystanie z pipety.

Upiekłam kurczaka bez polewania i też był smaczny. wilgny wewnątrz, więc chyba odpuszczę takie podlewanie :) Pamiętam tylko z domu, że mama zawsze podlewała.

Łycha też nie wiedziałam, że nazywa się "bigosowa", póki nie zaczęłam szukać długiej łyżki i takie nazewnictwo właśnie mi zaczęło się pojawiać w necie :)

Asiu wyśle Ci wiadomość na priv.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja piekę mięcha w torebkach. Jak poleży w ziołach lub marynacie, pakuję w torbę. podlewam troszkę wody i dziurkuję torebkę kilka razy. Ca…ość wkładam do dużego szklanego żaroodpornego z pokrywą i do piekarnika na przepisowy czas. W połowie pieczenia wyciągam i trochę w tą torbą miącham. Nawet schab wychodzi nie przesuszony.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Danuś tam na razie też nie pokazuję w okazałości, bo okazałości nie ma ;)

Ale może na wiosnę, jak zacznę działać będę bardziej na bieżąco wrzucać moje wypociny;)

 

Mięsko na ogół też piekę w rękawie foliowym, bo to najlepsza forma. Kurczaka jednak odkąd mam rożno czasem piekę, jest taki chrupki z zewnątrz, lubię, mniam :)

 

Wysłałam Wam na priv linka :)

Edytowane przez mały biały domek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...