Brwinów 11.07.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Witam wszystkich. Prośba o pomoc w kwestii jak w temacie. Mam obecnie wylane podłogi(cementowe - mixokret). W salonie na samy środku zrobioną mam dylatacje(salon 33m2 - podłogówka). Problem w tym, że dylatacja nie jest zrobiona równo(nieprostopadle) co oznacza, że w żaden sposób nie jestem w stanie przenieść dylatacji na płytki(gres 60x60). Co gorsza przy oknie ta dylatacja jakby poszerzyła, ma ok. 3mm. Co z tym teraz zrobić ? czy napuścić tam silikonu do dylatacji czy nie mam to sensu. w przyszłym tygodniu chciałbym zacząć kłaść płytki i nie wiem jaki będzie tego efekt. Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 12.07.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Sprawa jest dość prosta - jak nie zrobisz dylatacji w płytkach to w najlepszym razie popękają fugi, a w najgorszym płytki.Dylatacja jest chociaż prosta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DannyK 13.07.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 pytasz czy stwierdzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 13.07.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Rozmierz jak pasują płytki, oznacz żyłką od ściany do ściany,, skuj kawałek wylewki zeby nie uszkodzić siatek zbrojeniowych ani folii, zalej nowy kawałek z dobrze zrobioną dylatacją wg żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brwinów 14.07.2016 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Sprawa jest dość prosta - jak nie zrobisz dylatacji w płytkach to w najlepszym razie popękają fugi, a w najgorszym płytki. Dylatacja jest chociaż prosta? no właśnie nie jest prosta i w tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brwinów 14.07.2016 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Rozmierz jak pasują płytki, oznacz żyłką od ściany do ściany,, skuj kawałek wylewki zeby nie uszkodzić siatek zbrojeniowych ani folii, zalej nowy kawałek z dobrze zrobioną dylatacją wg żyłki to chyba operacja, która przerasta moje umiejętności poza tym brzmi na sporą operację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 14.07.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Witam wszystkich. Prośba o pomoc w kwestii jak w temacie. Mam obecnie wylane podłogi(cementowe - mixokret). W salonie na samy środku zrobioną mam dylatacje(salon 33m2 - podłogówka). Problem w tym, że dylatacja nie jest zrobiona równo(nieprostopadle) co oznacza, że w żaden sposób nie jestem w stanie przenieść dylatacji na płytki(gres 60x60). Co gorsza przy oknie ta dylatacja jakby poszerzyła, ma ok. 3mm. Co z tym teraz zrobić ? czy napuścić tam silikonu do dylatacji czy nie mam to sensu. w przyszłym tygodniu chciałbym zacząć kłaść płytki i nie wiem jaki będzie tego efekt. Z góry dziękuje za odpowiedź Dobry fachowiec od płytek i załatwia problem. Robimy to tak że część płytki która przekracza linię dylatacji kleimy na silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brwinów 15.07.2016 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Dobry fachowiec od płytek i załatwia problem. Robimy to tak że część płytki która przekracza linię dylatacji kleimy na silikon. akurat tym fachowcem będę ja sam, ale niestety tak bym się nie nazwał, co nie zmienia faktu że pomysł jest dobry. Czy dodatkowo jest sens wypełnić dylatację w miejscach gdzie jest szersza silikonem - czy raczej jest to już zbyteczne ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 19.07.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 akurat tym fachowcem będę ja sam, ale niestety tak bym się nie nazwał, co nie zmienia faktu że pomysł jest dobry. Czy dodatkowo jest sens wypełnić dylatację w miejscach gdzie jest szersza silikonem - czy raczej jest to już zbyteczne ? pozdrawiam Dylatacja z silikonu wtedy na fudze pomiędzy płytkami tej częściowo przyklejonej na silikon i następnej która już jest cała klejona na klej i znajduje się po drugiej stronie pierwotnie planowanej dylatacji. Myślę że jasno to opisuję, Jak będzie dylatacja z fugi silikonowej to oczywiście nie potrzeba innej ale też i nie zaszkodzi.Ten sposób umożliwia zmianę dylatacji na etapie klejenia płytek zachowując reżym technologiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 20.07.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 nie mam żadnych dylatacji 42m2 salon ( na płytkach, na wylewce była ) ogrzewanie podłogowe płytki drewnopodobne 12cmx60cm i nic nie pęka nic nie odpada daj dobry klej i będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts