bartkor 12.07.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Witam Zdecydowałem się żeby zrobić białe podstopnice ze sklejki i w związku z tym mam pytanie a właściwe 2 pytania.1. Jaka grubość sklejki jest najodpowiedniejsza- czy wystarczy 6mm czy lepiej z grubszej.2. Czy użyć sklejki zwykłej i pomalować na biało czy sklejki białej ( to rozwiązanie wydaje mi się praktyczniejsze - oszczędność czasu, ale nie wiem jak zachowuje się na krawędziach - czy będzie odpadał laminat) Schody są betonowe, trepy drewniane zabarwione na ciemny kolorBardzo dziękuje za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1pezet 12.07.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Najlepszym rozwiązaniem będzie podstopień z płytki gresowej o nazwie Concept 099 z Nowej Gali i wymiarze 120x60 cm z której wycinamy podstopnie..Płytka jest biała w polerze lub naturze/mat/.. Na podstopnie można kupić II gatunek . Robiąc schody drewno - ceramika, najpierw kleimy podstopnie a potem zakładamy stopnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartkor 13.07.2016 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 To już nie możliwe, bo stopnice mam już położone. Szukam rozwiązania w miarę taniego dlatego pytałem o sklejkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 16.07.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Witam Na podstopnie Polecam (matt/połysk) płyta hdf 7-10mm. Pozdrawiam (Foto z Realizacji, z zastosowaniem podstopnia hdf 7mm.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.07.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Witam Zdecydowa sklejka przy najbliższej renowacji stopni i podstopnic może zostać przeszlifowana (I warstwa) i będą brzydkie plamy, wychodzącej na wierzch spodniej warstwy, ułoónej poprzecznie do warstwy pierwszej...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.07.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Witam Zdecydowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts