mada27 12.07.2016 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Mam problem - otóż okazuje się, ze nie dość że bardzo trudno znaleźć dzwonek do drzwi, który można wyłączyć oraz przyciszyć, to już w ogóle nie mogę znaleźć dzwonka, który ma dwa gongi, w tym jeden montowany na zewnątrz.Mam jeden przycisk dzwonkowy przy drzwiach wejściowych i od niego dwa kable na gongi - jeden w przedpokoju, a drugi na tarasie, żeby było słychać, że ktoś przyszedł jak będziemy w drugiej części domu. Ale żeby zimą móc go wyłączyć oraz przyciszyć, jak będzie taka potrzeba.Byłam w jednej hurtowni elektrycznej, nie mają nic takiego oraz nigdy o takim rozwiązaniu nie słyszeli, byłam w Leroy, pan zaproponował zwykły dzwonek który można wyłączyć oraz przyciszyć, ale on tylko do wewnątrz się nadaje...Jak tę sprawę rozwiązać? Bo w sumie nawet nie wiem czego szukać, jak nazwać taki dzwonek?Ma ktoś może tak u siebie zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 12.07.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Hmmmm, mi się sprawa wydaje prosta... Prowadzisz kable z dwóch gongów do jednego włącznika a na tym który chcesz w okresie wyłączać montujesz dodatkowy przycisk on/off lub dodatkowy bezpiecznik w rozdzielce który wyłączysz. Jednak to nie rozwiązuje kwestii przyciszania.A nie łatwiej umieścić jedne gong w miejscu gdzie będzie słyszany z każdej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 12.07.2016 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 No wlasnie nie bardzo jeden gong wystarczy, bo drzwi wejsciowe mam na jednej scianie szczytowej a taras na drugiej i jak sie jest na tarasie to praktycznie nic nie slychac, a sa jakies gongi zewnetrzne wogole? Co to za paranoja ze wogole produkuja i dzwonki i domofony ktorych nie mozna wylaczyc oraz przyciszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DannyK 13.07.2016 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 taki gong fajnie brzmi inaczej niż taki zwykły dzwonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 13.07.2016 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Nie wiem czy fajnie brzmi, rzecz gustu.Napisałam gong, żeby rozróżnić, że nie chodzi mi o cały dzwonek z przyciskiem - ponieważ jak budowlańcy, którzy robili elewację zapytali co to za kabel i odpowiedziałam, że "taki zwykły dzwonek", to wypuścili mi go na wysokości 130cm, bo dla nich "taki zwykły dzwonek" to był przycisk.Dlatego teraz sprecyzowałam, że chodzi mi o tę część "takiego zwykłego dzwonka" która dzwoni.Nie wiem, może inaczej się ona nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 14.07.2016 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Halo, halo?? nikt nie ma dzwonka na tarasie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.07.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Halo, halo?? nikt nie ma dzwonka na tarasie??? A taras masz chociaż częściowo zadaszony? Też nie spotkałem się z dzwonkami zewnętrznymi. A kwestia podłączenia na wspólnym włączniku to prosta sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 14.07.2016 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 tak, zadaszony, taki podcień mam czy jak to nazwać nad połową tarasu, i dzwonek ma wyjście w rogu, znaczy kabel, więc tam mu będzie sucho, tylko zimnoO takim rozwiązaniu przeczytałam wiele lat temu tu na fm, zapisałam sobie w notesiku, i jak robili to kazałam tak kable położyć, tylko kurde nikt wtedy tu nie pisał jaki dzwonek kupić dokładnie, tylko tak ogólnie poradę typu "zróbcie sobie dwa dzwonki jak macie daleko taras, bo nie będzie słychać że ktoś przyszedł". No to se zrobiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.07.2016 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 tak, zadaszony, taki podcień mam czy jak to nazwać nad połową tarasu, i dzwonek ma wyjście w rogu, znaczy kabel, więc tam mu będzie sucho, tylko zimno O takim rozwiązaniu przeczytałam wiele lat temu tu na fm, zapisałam sobie w notesiku, i jak robili to kazałam tak kable położyć, tylko kurde nikt wtedy tu nie pisał jaki dzwonek kupić dokładnie, tylko tak ogólnie poradę typu "zróbcie sobie dwa dzwonki jak macie daleko taras, bo nie będzie słychać że ktoś przyszedł". No to se zrobiłam. No to w czym problem? Dzwonki elektro magnetyczne typu "ding-dong", czy popularne gongi nie boją się mrozu, tam nie ma żadnej wrażliwej elektroniki. Do dzieła. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.07.2016 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 No nie znalazłam takiego, który można przyciszyć oraz wyłączyć, na każdym pisze że do wnętrz są, czyli mogę taki zwykły dzwonek?w leroyu polecili mi ten, ale tylko do wewnątrz, czyli jak będzie sucho to może wisieć na dworze?? http://www.videotronic.com.pl/product,pl,dzwonek_elektroniczny_sonic,72.html Bo jeśli można ten na tars zamontować, to mam problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.07.2016 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 No nie znalazłam takiego, który można przyciszyć oraz wyłączyć, na każdym pisze że do wnętrz są, czyli mogę taki zwykły dzwonek? w leroyu polecili mi ten, ale tylko do wewnątrz, czyli jak będzie sucho to może wisieć na dworze?? http://www.videotronic.com.pl/product,pl,dzwonek_elektroniczny_sonic,72.html Bo jeśli można ten na tars zamontować, to mam problem z głowy Każdy dzwonek będzie działał pod warunkiem, że nie będzie na niego padać bezpośrednio. Proponowałbym dzwonek elektromagnetyczny, który nie posiada elektroniki przez co jest bardziej niezawodny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.07.2016 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Dziękuję, ale czy elektromagnetyczny mogę przyciszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.07.2016 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Czy taki byłby ok?:http://www.electro.pl/dzwonki/dzwonek-videotronic-01-bi-standard-230v-bialy,id-575523?gclid=COXr08mO9c0CFQH4cgodp2oAYA&gclsrc=aw.ds Bo z tego co widzę to jest elektromechaniczny i można przyciszać, i chyba można zamontować dwa do jednego przycisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.07.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Czy taki byłby ok?: http://www.electro.pl/dzwonki/dzwonek-videotronic-01-bi-standard-230v-bialy,id-575523?gclid=COXr08mO9c0CFQH4cgodp2oAYA&gclsrc=aw.ds Bo z tego co widzę to jest elektromechaniczny i można przyciszać, i chyba można zamontować dwa do jednego przycisku? Elektromechaniczny i elektromagnetyczny działają podobnie z tym że gongów (mechanicznych) nie przyciszysz (metalowy trzpień pracujący w elektromagnesie uderza w element zawsze z taką samą siłą). Ten z Twojego linku bez problemu możesz montować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.07.2016 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 To czemu on w opisie ma regulację głośności?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.07.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 To czemu on w opisie ma regulację głośności?? Wychodzi na to, że dźwięk emituje głośnik, stąd możliwość regulacji głośności. Ja pisałem o tradycyjnych gongach z rurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.07.2016 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Dziękuję nie sądziłam, że to takie skomplikowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.07.2016 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 (edytowane) Dzwoniłam do sprzedawcy - niestety nie można tego dzwonka wyłączyć ani całkowicie ściszyćA już witałam się z gąską...Pomóżcie proszę coś znaleźć Już znalazłam i zamówiłam, dzwonek który można przyciszyć (lub wyłączyć po zamontowaniu przed nim wyłącznika) i jedną sztukę mi producent zaimpregnuje, więc mogę powiesić na tarasie.Nie wiem czy się to sprawdzi, ale majątek nie kosztowało, dziękuję za pomoc Panowie;) Edytowane 15 Lipca 2016 przez mada27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 17.03.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Wbrew pozorom to nawet taka kwestia jak dzwonek do drzwi powinna być potraktowana poważnie i powinno się szukać jak najlepszych rodzajów. Jeśli ktoś czuje się w tych kwestiach zielony, to może wskazówki zawarte w http://kedu.pl/dzwonek-czy-gong-bezprzewodowy-czy-przewodowy/ okażą się pomocne w wyborze. Można znaleźć praktyczne porady dotyczące tego, na co zwracać przy tym uwagę i czego się wystrzegać. Może komuś z Was się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiksa91 15.07.2019 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 może poczytaj sobie o dzwonkach -> Dzwonek do drzwii sprawdź sobie ofertę tego sklepu, mają spory wybór https://e-domus.com.pl/160-dzwonek-do-drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts