Rafal111 13.07.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Po 5 latach przyszła pora na zmianę koloru. Córka zerwała naklejki ze ścian i jest trochę dziur. Do tego obiecałem sobie że poprawię gipsówki po "fachowcach" czyli wyrównam i dopiero pomaluję. Jak to wykonać poprawnie? Stara farba dobrze się trzyma. Zagruntować i pociągnąć gipsem po całości? Kilka razy przy malowaniu odpadał mi gips z miejsc gdzie było cieniutko położone. Po gipsowaniu gruntowałem i wtedy też już czasem gips odpadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 13.07.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Po 5 latach przyszła pora na zmianę koloru. Córka zerwała naklejki ze ścian i jest trochę dziur. Do tego obiecałem sobie że poprawię gipsówki po "fachowcach" czyli wyrównam i dopiero pomaluję. Jak to wykonać poprawnie? Stara farba dobrze się trzyma. Zagruntować i pociągnąć gipsem po całości? Kilka razy przy malowaniu odpadał mi gips z miejsc gdzie było cieniutko położone. Po gipsowaniu gruntowałem i wtedy też już czasem gips odpadał. Gdy w pokoju córek zerwałam naklejki ze scian, też odeszło z farbą i był widoczny uskok. Zaszpachlowałam gotową masa szpachlową, a po wyschnięciu delikatnie przeszlifowałam drobnoziarnistym papierem sciernym. Później zagruntowałam gruntem akrylowym.Po wyschnięciu - malowanie. Nie ma śladu. Jak stara farba dobrze się trzyma, to nie ma co po całości gipsować. No chyba, ze rzeczywoiście ten gips Ci wszedzie odpada. A płyty g-k były gruntowane przed gipsowaniem/malowaniem? Moze to jest przyczyna? Nie powinien gips odpadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.07.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Zagruntować i pociągnąć gipsem po całości? Kilka razy przy malowaniu odpadał mi gips z miejsc gdzie było cieniutko położone. Po gipsowaniu gruntowałem i wtedy też już czasem gips odpadał. a czym gruntowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 13.07.2016 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Nic nie odpada tylko pseudo fachowcy zepsuli płyty gk i trzeba je wyrównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 14.07.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Nic nie odpada tylko pseudo fachowcy zepsuli płyty gk i trzeba je wyrównać Pisałeś, ze odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 14.07.2016 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Kilka razy przy malowaniu odpadał mi gips z miejsc gdzie było cieniutko położone. a nie farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 14.07.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Ok, ale gips tez nie powinien odpadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts