Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec Ogniwo Eko Plus M-26 jeszcze raz

kazekk

Recommended Posts

Jestem ciekawy jak się sprawuje ten kocioł u osób które użytkowały go przez okres zimowy.Czy po historii z bietką kocioł stracił całkowicie zainteresowanie i nikt się nie przyzna do jego posiadania. Bardzo proszę o opinie osób które mogły by się wypowiedzieć na jego temat.

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem ciekawy jak się sprawuje ten kocioł u osób które użytkowały go przez okres zimowy.Czy po historii z bietką kocioł stracił całkowicie zainteresowanie i nikt się nie przyzna do jego posiadania. Bardzo proszę o opinie osób które mogły by się wypowiedzieć na jego temat.

Chyba na E-S już pytałeś?

Najlepiej to spytaj producenta ile tych kotłów sprzedał.

Na forum E-S jest kilku hejterów, którzy mają np. kocioł firmy X ale się wymądrzają na temat kotlł firmy Y chociaż go pewnie z bliska nawet nie widzieli.

Na tym forum jak widać jesteś od niedawna a tak dobrze ponoć znasz sprawę tzw. bietki (przepraszam panią, że tak ten casus nazwałem).

Co z tego wynika?

Że setki ludzi męczą się z "gniotem" i siedzą cicho, czy może coś całkiem odwrotnego?

A poza tym: po co się męczysz szukając ponoć czegoś dobrego wypytywaniem o OEPM skoro na rynku tyle innych dobrych urządzeń?

Jest ewidentna nadprodukcja w tym sektorze, na tym forum masz handlarzy, którzy sprzedadzą ci to, co preferują. Po co więc to bicie piany?

Strach przed wypadnięciem z rynku panie kazekk postów 2???

Tym bardziej, że wg ostatnich doniesień na rynek wnet wejdą kolejne dwie jednostki z Ogniwa. O mocach 20 i 14 kW. Właśnie dostały 5 klasę po badaniach przez notyfikowaną jednostkę badawczą.

A to "pech".

Edytowane przez boluslolusj23

Najlepiej to spytaj producenta ile tych kotłów sprzedał.

Na forum E-S jest kilku hejterów, którzy mają np. kocioł firmy X ale się wymądrzają na temat kotlł firmy Y chociaż go pewnie z bliska nawet nie widzieli.

Na tym forum jak widać jesteś od niedawna a tak dobrze ponoć znasz sprawę tzw. bietki (przepraszam panią, że tak ten casus nazwałem).

Co z tego wynika?

Że setki ludzi męczą się z "gniotem" i siedzą cicho, czy może coś całkiem odwrotnego?

A poza tym: po co się męczysz szukając ponoć czegoś dobrego wypytywaniem o OEPM skoro na rynku tyle innych dobrych urządzeń?

Jest ewidentna nadprodukcja w tym sektorze, na tym forum masz handlarzy, którzy sprzedadzą ci to, co preferują. Po co więc to bicie piany?

Strach przed wypadnięciem z rynku panie kazekk postów 2???

Tym bardziej, że wg ostatnich doniesień na rynek wnet wejdą kolejne dwie jednostki z Ogniwa. O mocach 20 i 14 kW. Właśnie dostały 5 klasę po badaniach przez notyfikowaną jednostkę badawczą.

A to "pech".

Wow Panie boluś więc do M dołączą jeszcze dwa wspaniałe, bezobsługowe kociołki, jak dla mnie bomba. Wiadomo czy nadal w tych wspaniałych kociołkach będzie montowany super palnik BURNER-SM bo to dzięki niemu kociołek jest przecież tak zachwalany i polecany.

Kolego boluslolusj23 nie interesuje mnie ile producent sprzedał tych kotłów.

Nie rozumiem twojego pytania ¬„Strach przed wypadnięciem z rynku panie kazekk postów 2??? ” ?

Szukam pieca dla siebie, OEMP spodobał Mi się, ale po przeszukaniu wątków na forach znalazłem inf. O problemach bietki. Dlatego zarejestrowałam się tu i zadałem proste pytanie i oprócz hejterów i trolli nikt na temat nie pisze.

Kolego boluslolusj23 nie interesuje mnie ile producent sprzedał tych kotłów.

Nie rozumiem twojego pytania ¬„Strach przed wypadnięciem z rynku panie kazekk postów 2??? ” ?

Szukam pieca dla siebie, OEMP spodobał Mi się, ale po przeszukaniu wątków na forach znalazłem inf. O problemach bietki. Dlatego zarejestrowałam się tu i zadałem proste pytanie i oprócz hejterów i trolli nikt na temat nie pisze.

Jak się nie mylę (nadmiar tożsamości na forum) to bolus to jeden z twórców kociołka wiec mam nadzieje że wystarczająco cię zachęcił do jego kupna

A jak inaczej odpowiedzieć?

Podoba mu się, ale gdzieś dojrzał, ze jeden miał problemy bo był nie doszacowany mocowo to ... zakłada wątek itd.

Na odległość capi hejtem.

Znowu zaczynasz swój bełkot o niedoszacowaniu ?

Najpierw niech on osiągnie to co jest deklarowane a później pisz o niedoszacowaniu, ok?

Przewalanie paliwa do szuflady i wyliczanie mocy na tej podstawie jest zwykłym mataczeniem i krętactwem.

Dla Ciebie każdy kto wspomni o M-ce i Bietce jest zaraz hejterem, prowokatorem, zazdrosną konkurencją itp i itd.

Pozdrawiam i więcej zrozumienia a mniej podejrzliwości na każdym kroku proponuję.

Znowu zaczynasz swój bełkot o niedoszacowaniu ?

Najpierw niech on osiągnie to co jest deklarowane a później pisz o niedoszacowaniu, ok?

Przewalanie paliwa do szuflady i wyliczanie mocy na tej podstawie jest zwykłym mataczeniem i krętactwem.

Dla Ciebie każdy kto wspomni o M-ce i Bietce jest zaraz hejterem, prowokatorem, zazdrosną konkurencją itp i itd.

Pozdrawiam i więcej zrozumienia a mniej podejrzliwości na każdym kroku proponuję.

Szanowny panie handlarzu,

A jak pan myśli? Czy ci tam, gdzie go badali to sa głupsi od pana? Nie mają pojęcia o paleniu w kotłach? tylko pan jesteś the best?

To co dla pana jest bełkotem, bo pański poziom percepcji nie wychodzi poza poziom 80% wg prawa Pareto - w Europie i nie tylko jest standardem.

Ale skoro ciągle czytanie ze zrozumieniem tekstu ponad 128 znaków stanowi dla pana problem, to już nie mój problem, tylko pana.

Rozumiem, ze zgodnie e starym przysłowiem, wśród ślepców jesteś pan jednookim królem.

A jak pan myśli? Ile 26 zostało wprowadzonych na rynek? I co? masz pan jakieś wieści o ich zlej pracy lub nierozwijaniu dedykowanej mocy? Chętnie poznam, jeśli można.

Wtopiłeś gościu tam, gdzie była potrzeba 32 i więcej, choć wiedziałeś, że 26 to max. dla tej jednostki. I mamrasz, mamrasz i końca nie widać.

Na innym forum zacząłeś znowu kpić z technicznej nomenklatury.

Rozumiem. Dla ciebie majzel to majzel, klapcęgi, to klapcęgi.

Ale w cywilizowanym świecie przyjęto pewne nazewnictwo standaryzowane. Stąd ten twój majzel, to przecinak, a klapcęgi to ...? No zgadnij!

To, ze systemy normalizacyjne, ich założenia i cała reszta przekracza twoje zdolności i umiejętności, to na prawdę nie moja wina.

Tyle, ze EU dla ciebie i tobie podobnym nie bedzie zmieniać swoich zasad, to pewnik. I albo to zrozumiesz i zaakceptujesz pobierając przy tym nieco wiedzy faktycznej, albo ... twoja broszka.

Boluś powinien zostać szefem marketingu albo działu sprzedaży wtedy firma by ruszyła z kopyta, pamiętam swój pierwszy kontakt z obywatelem ale niestety już miałem OEP :p

Przyjmij wyrazy współczucia.

jak ci się skończy ten, to na pewno zakupisz u pana handlarza innej marki. Będziesz cały happy. Oby.

p.s. a firma doskonale sobie radzi szanowny panie skresz. Czyli - jak mniemam - diametralnie różnie od pana. Umiejętnośc wklejki emotika, to proszę pana nieco zbyt mało, aby brać udzial w niektórych sprawach. Proponuje skoncentrować się na 500+. Tam może będzie łatwiej zrealizować swoje plany. Pa.

Edytowane przez boluslolusj23
dopisek p.s.

Właściwie porównanie do 500+ jest bardzo trafione z pana ust, też uważam że wszyscy łykną tą bajkę jak tą "o kotle doskonałym" a jak już będzie bum to nagle okaże się ze tylko pieluchy zostaną (tak jak u nas niedopał i smoła w kotle). No ale pan też robił dobrą zmianę tylko że w kotłach ehh

Wtopiłeś gościu tam, gdzie była potrzeba 32 i więcej, choć wiedziałeś, że 26 to max. dla tej jednostki. I mamrasz, mamrasz i końca nie widać.

Jeśli ktoś tu umoczył poopę to na pewno nie ja panie najmądrzejszy.

Gdyby osiągnął te max nikt by słówkiem nie pisnął, ten kocioł jak i jego następca nigdy nie pracowały tam z mocą 26kW, to że wyszło Ci tak z przeliczenia przerzuconego węgla z zasobnika do popielnika nie świadczy o niedoszacoawniu na pewno a Ty mamrasz i mamrasz w koło te same dyrdymały.

Jeśli ktoś tu umoczył poopę to na pewno nie ja panie najmądrzejszy.

Gdyby osiągnął te max nikt by słówkiem nie pisnął, ten kocioł jak i jego następca nigdy nie pracowały tam z mocą 26kW, to że wyszło Ci tak z przeliczenia przerzuconego węgla z zasobnika do popielnika nie świadczy o niedoszacoawniu na pewno a Ty mamrasz i mamrasz w koło te same dyrdymały.

Masz pan rację. Dałeś pan ludziom w ogromnym siedliszczu z ogromnym zapotrzebowaniem na ciepło w najgorszym okresie wyziębienia kocioł ze s.pinkolonym sterownikiem, nie dałeś im informacji jak w nim palić i wyszło to co wyszło. Zadam pytanie raz jeszcze:

- czy wiesz pan ile 26 kW poszło w rynek?

- czy masz pan wiedzę o tym, ze ktoś jest niezadowolony, bo nie osiąga dedykowanej mocy?

Bełkoczesz pan o przesypywanym paliwie do zasobnika.

Panie śliczny: gdybyś się pan w końcu przemógł i przeczytał normę wg której badane są kotły, to byś pan się w końcu dowiedział ze do obliczenia sprawności biorą niedopał z popielnika. Też.

Rozumiem, że kwestionuje pan wyniki badan w europejskiej notyfikowanej jednostce badawczej w CZ. No to super. Tym samym widać jaką potęgą jest firma OGNIWO. Nie tylko, ze cały kraj ma w garści, to nawet poza granicami sobie radzi.

Coś mi się widzi, że pana umiejętności i wiara w spiskową teorię dziejów daleko pana zaprowadzą.

Opowiadaj pan tak dalej. Daleko pan zajdziesz. Oby tylko nie o jeden ... za daleko.

Właściwie porównanie do 500+ jest bardzo trafione z pana ust, też uważam że wszyscy łykną tą bajkę jak tą "o kotle doskonałym" a jak już będzie bum to nagle okaże się ze tylko pieluchy zostaną (tak jak u nas niedopał i smoła w kotle). No ale pan też robił dobrą zmianę tylko że w kotłach ehh

A kto panu każe palić w znacznie przewymiarowanym kotle przez 2 godz. na dobę a resztę trzymać w podtrzymaniu?

Pokaż pan kocioł, który nie będzie zachodził sadzą i smołą, gdy będą go kisić przez większa część doby. Pewnie taki jest, tyle ze innego koloru i od pana handlarza odpowiedniego. Żaden normalny producent tego panu nie zagwarantuje. Bo się fizycznie nie da. Prawa fizyki są nieubłagane. Niestety i na szczęście.

Znam jedynie jedną "doskonałą" personę. Przez grzeczność nie wymienię ani jego nicka ani innych danych.

Masz pan rację. Dałeś pan ludziom w ogromnym siedliszczu z ogromnym zapotrzebowaniem na ciepło w najgorszym okresie wyziębienia kocioł ze s.pinkolonym sterownikiem, nie dałeś im informacji jak w nim palić i wyszło to co wyszło. Zadam pytanie raz jeszcze:

- czy wiesz pan ile 26 kW poszło w rynek?

- czy masz pan wiedzę o tym, ze ktoś jest niezadowolony, bo nie osiąga dedykowanej mocy?

Bełkoczesz pan o przesypywanym paliwie do zasobnika.

Panie śliczny: gdybyś się pan w końcu przemógł i przeczytał normę wg której badane są kotły, to byś pan się w końcu dowiedział ze do obliczenia sprawności biorą niedopał z popielnika. Też.

Rozumiem, że kwestionuje pan wyniki badan w europejskiej notyfikowanej jednostce badawczej w CZ. No to super. Tym samym widać jaką potęgą jest firma OGNIWO. Nie tylko, ze cały kraj ma w garści, to nawet poza granicami sobie radzi.

Coś mi się widzi, że pana umiejętności i wiara w spiskową teorię dziejów daleko pana zaprowadzą.

Opowiadaj pan tak dalej. Daleko pan zajdziesz. Oby tylko nie o jeden ... za daleko.

Proponuję zakończyć tą kolejną dziwną dyskusję i Waści dziwne wyjaśnienia w celu chronienia swojej poopy.

Wszystko było napisane już kilka razy, ile ten sterownik był nie sprawny, ile węgla lądowało w popielniku itp.

Można to doczytać na innym forum w relacji samej właścicielki kotła, ale ona nie jest pewnie tak uczona jak pan piękny i zapewne wszystko jej się knociło w oczach z niewiedzy.

Nie będę tu linkował żeby nie robić znowu niepotrzebnego szumu i koło pióra firmie z którą współpracuję bo oni są tutaj najmniej winni.

Widać chyba panu na tym zależy.

Proponuję zakończyć tą kolejną dziwną dyskusję i Waści dziwne wyjaśnienia w celu chronienia swojej poopy.

Wszystko było napisane już kilka razy, ile ten sterownik był nie sprawny, ile węgla lądowało w popielniku itp.

Można to doczytać na innym forum w relacji samej właścicielki kotła, ale ona nie jest pewnie tak uczona jak pan piękny i zapewne wszystko jej się knociło w oczach z niewiedzy.

Nie będę tu linkował żeby nie robić znowu niepotrzebnego szumu i koło pióra firmie z którą współpracuję bo oni są tutaj najmniej winni.

Widać chyba panu na tym zależy.

Szanowny Panie,

również proponuję to samo i ciut więcej.

Znasz się Pan przecież na paleniu. Skoro jak Pan twierdzisz niedopalone paliwo lądowało w popielniku, to co z tego Mistrzu nad Mistrze wynika?

No!, No. Trafiłeś!. Bingo. Przewęglenie, czyli nadmiar paliwa w stosunku do powietrza, albo biorąc to od poopy strony: niedomiar powietrza w stosunku do dawki paliwa.

A dlaczego tak było? Bo wentylator nie pracował de facto tak, jak pokazywał na sterowniku. Proste jak pinkolenie się dzikich.

A na koniec Mistrzu jeszcze jedno: pisałeś, że gdyby osiągał 26 kW to byłoby OK. A guzik prawda. Bo jeżeli zapotrzebowanie było wyższe, to temp. wody w układzie spadała.I tak było. A kocioł już więcej nie był w stanie wydolić, bo jego max. moc to 26 kW. Znowu proste jak pinkolenie się dzikich.

Jednak nienawiść do słowa pisanego i praw fizyki czasami potrafi dać w kość.

Jeśli jeszcze chcesz jakiejś elementarnej wiedzy Mistrzu, to pytaj bez obaw. Korepetycje z podstawówki za frico. Z poziomu akademickiego za ziarnko grochu . pasuje???

p.s. "Nie będę tu linkował żeby nie robić znowu niepotrzebnego szumu i koło pióra firmie z którą współpracuję bo oni są tutaj najmniej winni."

A to po jakiego grzyba Mistrzu wchodziłeś do tego wątku???