karoka65 16.07.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Pitolenie, pitolenie i pitolenie mistrzu.Sterownik był niesprawny bodajże 3 doby a możliwości kotła skończyli się na około 15 czy 16kW, szamotki wydupiło do szuflady z popiołem i zakończył się piękny sen o kotle w 5 klasie.Taka prawda panie konstruktor i Ty dobrze wiesz jaka jest ta prawda, chcesz się wybielać na grzbiecie karoki, można sobie sprawdzić na Info co kiedy się działo, kiedy wyszła sprawa ze sterownikiem, kiedy była wymieniona płyta, jak kocioł pracował po wymianie jak długo jeszcze pracował u Bietki, kiedy był zamieniony na inny kocioł i cała reszta, także mistrzu skończ pier...ić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 16.07.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) Jeszcze raz napisze Karoka, pisałem, potrzymać i nie zdradzać że kociło wymieniony, ale ty chciałeś być uczciwy a teraz zbierasz tego żniwo ale może na przyszłość się nauczysz że zawsze trzeba grać tak jak przeciwnik pozwala a tu masz przykład braku jakichkolwiek zasad człowieczeństwa o uczciwości nie wspomnę. ps. widzisz ja mam kocioł też przewymiarowany bo latem grzeje CWU, ogólnie szkoda tylko niekiedy ludzi co szukają naprawdę dobrego kotła i nabiorą się na mydlenie oczu pięknymi badaniami które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością Edytowane 16 Lipca 2016 przez skresz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.07.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Każdego osądzi pan Bóg i historia, niektórzy już zbierają żniwo za to co robili 5 lat temu wstecz.Teraz trzeba chwytać się brzytwy, szkalować drugiego żeby siebie wybielić.Karoka niema tytułów ale jest uczciwym człowiekiem, dla niektórych widać kasa zaćmiła mózgi i wyznają jedną prawdę: po trupach aby do celu.Brzydzę się takimi ludźmi a kiedyś wydawało się że to naprawdę fajni goście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 17.07.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) Każdego osądzi pan Bóg i historia, niektórzy już zbierają żniwo za to co robili 5 lat temu wstecz. Teraz trzeba chwytać się brzytwy, szkalować drugiego żeby siebie wybielić. Karoka niema tytułów ale jest uczciwym człowiekiem, dla niektórych widać kasa zaćmiła mózgi i wyznają jedną prawdę: po trupach aby do celu. Brzydzę się takimi ludźmi a kiedyś wydawało się że to naprawdę fajni goście. Szanowny Panie karoka, po raz ostatni: twierdzi pan z uporem maniaka, że kocioł OEPM26kW nie jest w stanie osiągnąć tej mocy na standardowym paliwie spełniającym wymagania normy dla paliw handlowych. No to odpowiedz pan - proszę - jak przeszedł badania w dwóch niezależnych jednostkach badawczych? czy tam siedzą idioci na dodatek bez aparatury badawczej i na tzw. oko piszą papiery? Niech się pan raz jeszcze nad tym zastanowi. Nie wiem, czy widział pan kiedykolwiek pełny raport z takich badań. Dokładna dokumentacja techniczna, fotografie i masa innych. Właśnie po to, aby producent nie wstawił do badań czegoś innego, co różni się od produktu seryjnego. Na dodatek wystawiający papiery po pewnym czasie wykonuje tzw. audyt czyli niezapowiedzianą kontrolę i losowo z placu składowego każe sobie podstawić kociołek. Mierzy wszystkie ważne wymiary i porównuje z dokumentacją dostarczoną do badań. Panie Karoka. To na prawdę nie jest tylko papierek od wujka Staska, którym posługują się do teraz niektórzy. Może nawet pan ich zna. Kto kogo i gdzie szkaluje. Pokaż pan. Chociaż może lepiej nie, bo trudno abyś się pan sam oskarżał. Ciągle pana drażni to, że świat posługuje się normami, przepisami itp. dooperelami wg pana. A najsmutniejsze jest to, że masz pan klakierów. Po jakich trupach do celu? Gdyby tak było de facto to doskonale pan wiesz, że już handlowałbyś pan co najwyżej kalesonami. Czy mówię nieprawdę? Wszystko i na temat. Dużo zdrówka zyczę Edytowane 17 Lipca 2016 przez boluslolusj23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 17.07.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) Jeszcze raz napisze Karoka, pisałem, potrzymać i nie zdradzać że kociło wymieniony, ale ty chciałeś być uczciwy a teraz zbierasz tego żniwo ale może na przyszłość się nauczysz że zawsze trzeba grać tak jak przeciwnik pozwala a tu masz przykład braku jakichkolwiek zasad człowieczeństwa o uczciwości nie wspomnę. ps. widzisz ja mam kocioł też przewymiarowany bo latem grzeje CWU, ogólnie szkoda tylko niekiedy ludzi co szukają naprawdę dobrego kotła i nabiorą się na mydlenie oczu pięknymi badaniami które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością Panie skresz, spróbuj pan wprosić się do którejś z uprawnionych jednostek badawczych i popatrzeć jak i czym prowadzone są badania atestacyjne. Może wówczas dotrze do pana, że to co pan napisał to wierutne bzdury. Wszystko i na temat. p.s. jeśli nie podobają się panu wymagania normy to zawsze może się pan zwrócić z protestem do PKN albo nawet do CEN i powiedzieć im wprost: durni ludzie, co wy za pierdoły w tych normach wypisujecie. Według mnie ma być tak, tak i tak. Tylko, aby ktoś na to zwrócił uwagę, to trzeba podać uzasadnienie swoich twierdzeń. A to jednak wyższa szkoła jazdy. Edytowane 17 Lipca 2016 przez boluslolusj23 dopisek p.s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 23.07.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 witamtak se mysle do jakiego stopnia można sie poniżyć wel inż doktotory ale h z wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 24.07.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 witam tak se mysle do jakiego stopnia można sie poniżyć wel inż doktotory ale h z wami Odpowiadam podwójnie, bo jak się czyta pański wpis, to albo: 1. tak się zdarza, gdy się chce niekumatym wyjaśnić, co i jak 2. ... i z duchem twoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 24.07.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Odpowiadam podwójnie, bo jak się czyta pański wpis, to albo: 1. tak się zdarza, gdy się chce niekumatym wyjaśnić, co i jak 2. ... i z duchem twoim. Mam identycznie jak czytam twoje wypociny lolus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 24.07.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Mam identycznie jak czytam twoje wypociny lolus Czyli rozumiem, że nic nie kumasz. Wiedziałem. Nie uda ci się.Chociaż w większości jesteś. Tej większości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 24.07.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Czyli rozumiem, że nic nie kumasz. Wiedziałem. Nie uda ci się.Chociaż w większości jesteś. Tej większości. Zabawny z ciebie Bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 25.07.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Zabawny z ciebie Bolek Tak proszę pana. Bo w każdej dziedzinie sprawdzają się założenia z prawa Pareto. To i w społeczeństwie ok. 80% nacji obejmuje swoim wspólnym rozumkiem tylko ok. 20% tego, co ich otacza. Stąd wybory takie a nie inne, lemingowanie całym dziobem itd. itp. Dużo zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 25.07.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Tak proszę pana. Bo w każdej dziedzinie sprawdzają się założenia z prawa Pareto. To i w społeczeństwie ok. 80% nacji obejmuje swoim wspólnym rozumkiem tylko ok. 20% tego, co ich otacza. Stąd wybory takie a nie inne, lemingowanie całym dziobem itd. itp. Dużo zdrówka. Ty to na wszystkim się znasz ,taki :'tynkarz,wrotkarz ,spadachroniarz' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 25.07.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Ty to na wszystkim się znasz ,taki :'tynkarz,wrotkarz ,spadachroniarz' Murarz tynkarz akrobata w wolnych chwilach kompozytor. Masz rację. Bo za moich czasów szkoła uczyła i wymagała. a studia też były znacznie bardziej wymagające niż w czasie tzw. niżu, gdzie przepuszcza się nie znających tabliczki mnożenia - byle kasę z ministerstwa za tzw. studenta wziąć. A znaczna część prac dyplomowych to obecnie ctrl C ctrl V. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 25.07.2016 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 widzisz sumsiedzie -tak to jest jak sie swojską okowitkę wychlapie do dna także dej se pozór bo ty możesz też się wykoleić takim wpisem aaa jak tam euro pięć w oepm bo jak ostatnio pale spresowaną słommą ii wydaje mi sie rze lepiszcze w nim to kurskie G brrr -ciekawi mnie tak u mnie jaka wartość pepeemów czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 25.07.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 widzisz sumsiedzie -tak to jest jak sie swojską okowitkę wychlapie do dna także dej se pozór bo ty możesz też się wykoleić takim wpisem aaa jak tam euro pięć w oepm bo jak ostatnio pale spresowaną słommą ii wydaje mi sie rze lepiszcze w nim to kurskie G brrr -ciekawi mnie tak u mnie jaka wartość pepeemów czy jakoś tak Pyrsk Beruś i trzim sie kamracie. a gorolstwo i tak nie zakumo o co biego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 25.07.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 a tak z ciekawości kamracie powiedz mi niebieski płomień z tej G słomy na talerzu to dobrze albo na odwrót jak się to ma do tych ppp no wiesz do nosa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 27.07.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 a tak z ciekawości kamracie powiedz mi niebieski płomień z tej G słomy na talerzu to dobrze albo na odwrót jak się to ma do tych ppp no wiesz do nosa:D Beruś napisz normalnie czym i w czym to palisz. Bo niebieski płomień może być z różnych przyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 27.07.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 (edytowane) witam kamratapeletem ze słomy pale w piecu ogrzewam cwu a podajnik obrotówka- sam- raczej był to pelet jak był w workach po ulewie się rozpad i proch słomianny załadowałem do zbiornika i niebieski płomień uchodzi z palnika Edytowane 27 Lipca 2016 przez berdnard korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 28.07.2016 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 witam kamrata peletem ze słomy pale w piecu ogrzewam cwu a podajnik obrotówka- sam- raczej był to pelet jak był w workach po ulewie się rozpad i proch słomianny załadowałem do zbiornika i niebieski płomień uchodzi z palnika Na niebiesko pali się metan. Czyli twoje "paliwo" jeszcze w najlepsze żyje i zachodzą w nim procesy rozkładu beztlenowego, a bakterie "pierdzą" metanem. Jak to masz rozdrobnione teraz, to ci pięknie mikropyły wala z komina. A że w roślinach trawiastych uprawianych zawsze będzie występował chlor, to i szansa na dioksyny i furany w takim lekkim pyle bardzo duża. "SAMO ZDROWIE". Trzim sie mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 28.07.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 (edytowane) aa moja nojlepsza mi prawi -coś kiszonką brendzi- śmierdzi wokół posesji aa to z moigo komina brr jeszcze mam i ćićwierci cetnora musza to spolić bo dostałem to badziewie gratiisowa z zaprzyjaźnionej firmy kotlarskiej-DOBREJmam nadzieję że mi kfaki nie odrosną na dachu heeea tak na poważnie nie mam wiedzy na te tematy zapewne lepsze plewy jak spalanie petówmuszymy się się spotkać na ławce koło księżnej Dejzy hee:D a po lewej stronie patrząc stawiam lody-najlepsze u nos1 z ajerkoniakiem2 z cytrynum3 ze skużicum4 polune szlak zaguma na wiyrchu pora poziumeka jeszcze wyżej kokoladum polune- zakład ma tele ile ja mam lipców takie jo lubia w kożdum niedzlelędzięki za wiedza Z2POZDR Edytowane 28 Lipca 2016 przez berdnard korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts