Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec Ogniwo Eko Plus M-26 jeszcze raz

kazekk

Recommended Posts

Pitolenie, pitolenie i pitolenie mistrzu.

Sterownik był niesprawny bodajże 3 doby a możliwości kotła skończyli się na około 15 czy 16kW, szamotki wydupiło do szuflady z popiołem i zakończył się piękny sen o kotle w 5 klasie.

Taka prawda panie konstruktor i Ty dobrze wiesz jaka jest ta prawda, chcesz się wybielać na grzbiecie karoki, można sobie sprawdzić na Info co kiedy się działo, kiedy wyszła sprawa ze sterownikiem, kiedy była wymieniona płyta, jak kocioł pracował po wymianie jak długo jeszcze pracował u Bietki, kiedy był zamieniony na inny kocioł i cała reszta, także mistrzu skończ pier...ić.

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze raz napisze Karoka, pisałem, potrzymać i nie zdradzać że kociło wymieniony, ale ty chciałeś być uczciwy a teraz zbierasz tego żniwo ale może na przyszłość się nauczysz że zawsze trzeba grać tak jak przeciwnik pozwala a tu masz przykład braku jakichkolwiek zasad człowieczeństwa o uczciwości nie wspomnę.

ps. widzisz ja mam kocioł też przewymiarowany bo latem grzeje CWU, ogólnie szkoda tylko niekiedy ludzi co szukają naprawdę dobrego kotła i nabiorą się na mydlenie oczu pięknymi badaniami które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością

Edytowane przez skresz

Każdego osądzi pan Bóg i historia, niektórzy już zbierają żniwo za to co robili 5 lat temu wstecz.

Teraz trzeba chwytać się brzytwy, szkalować drugiego żeby siebie wybielić.

Karoka niema tytułów ale jest uczciwym człowiekiem, dla niektórych widać kasa zaćmiła mózgi i wyznają jedną prawdę: po trupach aby do celu.

Brzydzę się takimi ludźmi a kiedyś wydawało się że to naprawdę fajni goście.

Każdego osądzi pan Bóg i historia, niektórzy już zbierają żniwo za to co robili 5 lat temu wstecz.

Teraz trzeba chwytać się brzytwy, szkalować drugiego żeby siebie wybielić.

Karoka niema tytułów ale jest uczciwym człowiekiem, dla niektórych widać kasa zaćmiła mózgi i wyznają jedną prawdę: po trupach aby do celu.

Brzydzę się takimi ludźmi a kiedyś wydawało się że to naprawdę fajni goście.

Szanowny Panie karoka,

po raz ostatni:

twierdzi pan z uporem maniaka, że kocioł OEPM26kW nie jest w stanie osiągnąć tej mocy na standardowym paliwie spełniającym wymagania normy dla paliw handlowych. No to odpowiedz pan - proszę - jak przeszedł badania w dwóch niezależnych jednostkach badawczych? czy tam siedzą idioci na dodatek bez aparatury badawczej i na tzw. oko piszą papiery? Niech się pan raz jeszcze nad tym zastanowi. Nie wiem, czy widział pan kiedykolwiek pełny raport z takich badań. Dokładna dokumentacja techniczna, fotografie i masa innych. Właśnie po to, aby producent nie wstawił do badań czegoś innego, co różni się od produktu seryjnego. Na dodatek wystawiający papiery po pewnym czasie wykonuje tzw. audyt czyli niezapowiedzianą kontrolę i losowo z placu składowego każe sobie podstawić kociołek. Mierzy wszystkie ważne wymiary i porównuje z dokumentacją dostarczoną do badań.

Panie Karoka. To na prawdę nie jest tylko papierek od wujka Staska, którym posługują się do teraz niektórzy. Może nawet pan ich zna.

Kto kogo i gdzie szkaluje. Pokaż pan. Chociaż może lepiej nie, bo trudno abyś się pan sam oskarżał.

Ciągle pana drażni to, że świat posługuje się normami, przepisami itp. dooperelami wg pana. A najsmutniejsze jest to, że masz pan klakierów.

Po jakich trupach do celu? Gdyby tak było de facto to doskonale pan wiesz, że już handlowałbyś pan co najwyżej kalesonami. Czy mówię nieprawdę?

Wszystko i na temat.

Dużo zdrówka zyczę

Edytowane przez boluslolusj23

Jeszcze raz napisze Karoka, pisałem, potrzymać i nie zdradzać że kociło wymieniony, ale ty chciałeś być uczciwy a teraz zbierasz tego żniwo ale może na przyszłość się nauczysz że zawsze trzeba grać tak jak przeciwnik pozwala a tu masz przykład braku jakichkolwiek zasad człowieczeństwa o uczciwości nie wspomnę.

ps. widzisz ja mam kocioł też przewymiarowany bo latem grzeje CWU, ogólnie szkoda tylko niekiedy ludzi co szukają naprawdę dobrego kotła i nabiorą się na mydlenie oczu pięknymi badaniami które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością

Panie skresz,

spróbuj pan wprosić się do którejś z uprawnionych jednostek badawczych i popatrzeć jak i czym prowadzone są badania atestacyjne. Może wówczas dotrze do pana, że to co pan napisał to wierutne bzdury.

Wszystko i na temat.

p.s. jeśli nie podobają się panu wymagania normy to zawsze może się pan zwrócić z protestem do PKN albo nawet do CEN i powiedzieć im wprost: durni ludzie, co wy za pierdoły w tych normach wypisujecie. Według mnie ma być tak, tak i tak.

Tylko, aby ktoś na to zwrócił uwagę, to trzeba podać uzasadnienie swoich twierdzeń. A to jednak wyższa szkoła jazdy.

Edytowane przez boluslolusj23
dopisek p.s.

Zabawny z ciebie Bolek :-)

Tak proszę pana.

Bo w każdej dziedzinie sprawdzają się założenia z prawa Pareto.

To i w społeczeństwie ok. 80% nacji obejmuje swoim wspólnym rozumkiem tylko ok. 20% tego, co ich otacza.

Stąd wybory takie a nie inne, lemingowanie całym dziobem itd. itp.

Dużo zdrówka.

Tak proszę pana.

Bo w każdej dziedzinie sprawdzają się założenia z prawa Pareto.

To i w społeczeństwie ok. 80% nacji obejmuje swoim wspólnym rozumkiem tylko ok. 20% tego, co ich otacza.

Stąd wybory takie a nie inne, lemingowanie całym dziobem itd. itp.

Dużo zdrówka.

Ty to na wszystkim się znasz ,taki :'tynkarz,wrotkarz ,spadachroniarz' :-P

Ty to na wszystkim się znasz ,taki :'tynkarz,wrotkarz ,spadachroniarz' :-P

Murarz tynkarz akrobata w wolnych chwilach kompozytor.

Masz rację. Bo za moich czasów szkoła uczyła i wymagała. a studia też były znacznie bardziej wymagające niż w czasie tzw. niżu, gdzie przepuszcza się nie znających tabliczki mnożenia - byle kasę z ministerstwa za tzw. studenta wziąć. A znaczna część prac dyplomowych to obecnie ctrl C ctrl V. Niestety.

widzisz sumsiedzie -tak to jest jak sie swojską okowitkę wychlapie do dna także dej se pozór bo ty możesz też się wykoleić takim wpisem

aaa jak tam euro pięć w oepm

bo jak ostatnio pale spresowaną słommą ii wydaje mi sie rze lepiszcze w nim to kurskie G brrr -ciekawi mnie tak u mnie jaka wartość pepeemów czy jakoś tak :D

widzisz sumsiedzie -tak to jest jak sie swojską okowitkę wychlapie do dna także dej se pozór bo ty możesz też się wykoleić takim wpisem

aaa jak tam euro pięć w oepm

bo jak ostatnio pale spresowaną słommą ii wydaje mi sie rze lepiszcze w nim to kurskie G brrr -ciekawi mnie tak u mnie jaka wartość pepeemów czy jakoś tak :D

Pyrsk Beruś i trzim sie kamracie. a gorolstwo i tak nie zakumo o co biego.

witam kamrata

peletem ze słomy pale w piecu ogrzewam cwu a podajnik obrotówka- sam- raczej był to pelet jak był w workach po ulewie się rozpad i proch słomianny załadowałem do zbiornika i niebieski płomień uchodzi z palnika

Na niebiesko pali się metan. Czyli twoje "paliwo" jeszcze w najlepsze żyje i zachodzą w nim procesy rozkładu beztlenowego, a bakterie "pierdzą" metanem.

Jak to masz rozdrobnione teraz, to ci pięknie mikropyły wala z komina. A że w roślinach trawiastych uprawianych zawsze będzie występował chlor, to i szansa na dioksyny i furany w takim lekkim pyle bardzo duża. "SAMO ZDROWIE".

Trzim sie mocno.

aa moja nojlepsza mi prawi -coś kiszonką brendzi- śmierdzi wokół posesji aa to z moigo komina brr jeszcze mam i ćićwierci cetnora musza to spolić bo dostałem to badziewie gratiisowa z zaprzyjaźnionej firmy kotlarskiej-DOBREJ

mam nadzieję że mi kfaki nie odrosną na dachu heee

a tak na poważnie nie mam wiedzy na te tematy zapewne lepsze plewy jak spalanie petów

muszymy się się spotkać na ławce koło księżnej Dejzy hee:D a po lewej stronie patrząc stawiam

lody-najlepsze u nos

1 z ajerkoniakiem

2 z cytrynum

3 ze skużicum

4 polune szlak zagum

a na wiyrchu pora poziumek

a jeszcze wyżej kokoladum polune- zakład ma tele ile ja mam lipców takie jo lubia w kożdum niedzlelę

dzięki za wiedza Z2

POZDR

Edytowane przez berdnard
korekta