Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec Ogniwo Eko Plus M-26 jeszcze raz

kazekk

Recommended Posts

aa moja nojlepsza mi prawi -coś kiszonką brendzi- śmierdzi wokół posesji aa to z moigo komina brr jeszcze mam i ćićwierci cetnora musza to spolić bo dostałem to badziewie gratiisowa z zaprzyjaźnionej firmy kotlarskiej-DOBREJ

mam nadzieję że mi kfaki nie odrosną na dachu heee

a tak na poważnie nie mam wiedzy na te tematy zapewne lepsze plewy jak spalanie petów

muszymy się się spotkać na ławce koło księżnej Dejzy hee:D a po lewej stronie patrząc stawiam

lody-najlepsze u nos

1 z ajerkoniakiem

2 z cytrynum

3 ze skużicum

4 polune szlak zagum

a na wiyrchu pora poziumek

a jeszcze wyżej kokoladum polune- zakład ma tele ile ja mam lipców takie jo lubia w kożdum niedzlelę

dzięki za wiedza Z2

POZDR

Wyciep toto za haźlikiem. Zasyp zimiom, a na bezrok bydziesz mioł kompost jak sie patrzi. Ni ma co tym pieroństwym smyndzić, bo cie jeszcze somsiady do szmot nakopiom i tela z tego bydzie. Gumilaga bioło a rzić czorno.

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szanowny Panie karoka,

po raz ostatni:

twierdzi pan z uporem maniaka, że kocioł OEPM26kW nie jest w stanie osiągnąć tej mocy na standardowym paliwie spełniającym wymagania normy dla paliw handlowych. No to odpowiedz pan - proszę - jak przeszedł badania w dwóch niezależnych jednostkach badawczych? czy tam siedzą idioci na dodatek bez aparatury badawczej i na tzw. oko piszą papiery? Niech się pan raz jeszcze nad tym zastanowi. Nie wiem, czy widział pan kiedykolwiek pełny raport z takich badań. Dokładna dokumentacja techniczna, fotografie i masa innych. Właśnie po to, aby producent nie wstawił do badań czegoś innego, co różni się od produktu seryjnego. Na dodatek wystawiający papiery po pewnym czasie wykonuje tzw. audyt czyli niezapowiedzianą kontrolę i losowo z placu składowego każe sobie podstawić kociołek. Mierzy wszystkie ważne wymiary i porównuje z dokumentacją dostarczoną do badań.

Panie Karoka. To na prawdę nie jest tylko papierek od wujka Staska, którym posługują się do teraz niektórzy. Może nawet pan ich zna.

Kto kogo i gdzie szkaluje. Pokaż pan. Chociaż może lepiej nie, bo trudno abyś się pan sam oskarżał.

Ciągle pana drażni to, że świat posługuje się normami, przepisami itp. dooperelami wg pana. A najsmutniejsze jest to, że masz pan klakierów.

Po jakich trupach do celu? Gdyby tak było de facto to doskonale pan wiesz, że już handlowałbyś pan co najwyżej kalesonami. Czy mówię nieprawdę?

Wszystko i na temat.

Dużo zdrówka zyczę

Na jakim palniku była badana M-ka?

Boluś dobrze wiesz że wszyscy posługują się świstkiem z badań a raporty z badań leżą u producenta w sejfie jak sam tu kiedyś pisałeś, nie pamiętam pod którym nickiem.

Handlarz, dobrze wiesz, że zanim jednostka badawcza wystawi "świstek" to trochę czasu mija. To nie wujek Stasek - wiśnie i rumbarbar.

A przy okazji: tylko szemrani utajniają dane lub wykorzystują je cząstkowo; np. sprawność powyżej... Pamiętasz?

Gdy tylko calość dokumentacji dotrze do zleceniodawcy, to na pewno dane zostaną udostępnione do publicznej wiadomości. Bo jest się czym pochwalić.

Chcesz, to już ci mogę podać wszystko, co w dokumencie startowym wykazali.

Nie wiem dlaczego znowu te przytyczki?

Ja jeszcze nie widziałem żadnego raportu bo mi on do niczego jest niepotrzebny, każdy sprzedawca, jak wolisz handlarz posługuje się świadectwem o ile wie o co go się w ogóle pyta, znaczy o to świadectwo.

A kto Ty jesteś żeby mi coś pokazywać czy żeby czymś się mi chwalić? ha?

Jak będzie mi coś potrzebne to otrzymam to od producenta.

A Ciebie ktoś upoważnił do publikowania takich danych? chyba jutro zadzwonię i zapytam.

Nie wiem dlaczego znowu te przytyczki?

Ja jeszcze nie widziałem żadnego raportu bo mi on do niczego jest niepotrzebny, każdy sprzedawca, jak wolisz handlarz posługuje się świadectwem o ile wie o co go się w ogóle pyta, znaczy o to świadectwo.

A kto Ty jesteś żeby mi coś pokazywać czy żeby czymś się mi chwalić? ha?

Jak będzie mi coś potrzebne to otrzymam to od producenta.

A Ciebie ktoś upoważnił do publikowania takich danych? chyba jutro zadzwonię i zapytam.

Czas najwyższy abyś się dowiedział.

Czytaj ze zrozumieniem czytanego tekstu.

Napisałem wyraźnie o dokumencie startowym. Nie jest tajny i jest dostępny. Tylko trzeba chciec wiedzieć o co chodzi.

Czas najwyższy abyś się dowiedział.

Tak?

A wiesz mam teraz wakacje i chodzi mi po głowie żeby odwiedzić firmy z którymi współpracuję a nie byłem jeszcze w Ogniwie i Kamenie.

Chyba sobie zrobię wycieczkę na dwa dni.

Zobaczę co mi powiedzą, znaczy czy pokażą mi te raporty czy każą się pałować? jak myślisz?

Może być ciekawie Boluś.

W końcu chociaż bym zobaczył jak te świstki wyglądają, byłbym chyba najmądrzejszym handlarzyną w III-ej RP :)

Świat jest mały panie piękny i nawet do karoki na wieś jaskółki dolatują.

Edytowane przez karoka65

Tak?

A wiesz mam teraz wakacje i chodzi mi po głowie żeby odwiedzić firmy z którymi współpracuję a nie byłem jeszcze w Ogniwie i Kamenie.

Chyba sobie zrobię wycieczkę na dwa dni.

Zobaczę co mi powiedzą, znaczy czy pokażą mi te raporty czy każą się pałować? jak myślisz?

Może być ciekawie Boluś.

W końcu chociaż bym zobaczył jak te świstki wyglądają, byłbym chyba najmądrzejszym handlarzyną w III-ej RP :)

Świat jest mały panie piękny i nawet do karoki na wieś jaskółki dolatują.

Szanowny Panie karoka

Mniemam, ze w Ogniwie bez najmniejszego problemu pokażą Panu raport wstępny z uprawnionej jednostki badawczej. Bo jest się czym pochwalić.

Przy okazji - tak mniemam - brał pan udział w pracach projektowych nowych OEPM 14 i 20 kW, był pan i analizował dane z badań wstępnych w laboratorium producenta i ogólnie więcej pan wie na temat tych kociołków niż taki pampoń jak ja. Nawet pewnie jakieś prawa autorskie do nich pan ma.

Dlatego szanowny panie: proponuję odpocząć na wakacjach, odstresować się, a nawet może nieco pomyśleć - jak Bog da.

Udanego wypoczynku i powrotu do realu, bo sezon wnet.

witej kamracie

to jaka jest prawda

palnik kanciaty czyli burner lekko zaokrąglony -czy okrągły fajka przeszedł euro pięć bo z forum ludki z intern czekają na odpowiedź hee

bo wiesz znam odowiedź

Beruś, muszę cię zmartwić.

Nowe Ogniwa z V klasą nadaną przez Centralne Laboratorium Urzędu Dozoru Technicznego w Poznaniu pracowały w czasie badań i będą sprzedawane z palnikiem Burner SM po lekkich modyfikacjach.

Beruś, muszę cię zmartwić.

Nowe Ogniwa z V klasą nadaną przez Centralne Laboratorium Urzędu Dozoru Technicznego w Poznaniu pracowały w czasie badań i będą sprzedawane z palnikiem Burner SM po lekkich modyfikacjach.

Gratuluję, UDT obok IE jest jednostką akredytowaną w EU i ma uprawnienia do badania bezpieczeństwa m.in. zagotowanie wody, stb itp.

Chciałbym jednak zapytać, bo miałem okazję swego czasu owe labo badań kotłów wizytować (w tamtym czasie większe i dobrze wyposażone miała politechnika poznańska, ale bez akredytacji), ono jest dość małe...

a jak jakoś na początku roku dzwoniłem po ofertę, to jednym z pierwszych pytań było, czy mogą do mnie dojechać zrobić badanie na miejscu...

przechodząc do pytania:

czy oni byli w Ogniwie i tam zrobili badania, czy jednak kocioł był dostarczany do Poznania?

Boluś ja to bym zobaczył te oniejsze.

Centralne Laboratorium Urzędu Dozoru Technicznego w Poznaniu?

Kiedyś ktoś darł gębę po forum o jakiś akredytacjach?

To już nie Zabrze, nie Brno ani Łódź?

Ostatni kolega ze szkolnej ławki? :)

Panie Karoka

myślę, że pan Jarecki rozwiał pańskie wątpliwości co do uprawnień tej jednostki badawczej i jej kompetencji.

I jak ci teraz w dziobku handlarzu wr.ny a podejrzliwy?

p.s. A wie pan dlaczego Poznań? Bo robią badania na ecodesign też. Tylko co to panu powie, skoro nienawiść do słowa pisanego u pana, niczym ...

Panie karoka. W ramach "dobrej zmiany" od września przywracają możliwość pobierania nauk w WSP*. Tam mają uczyć czytać, pisać i rachować. Ani śpiewu, ani religii ani nawet wf nie będzie.Proponuję skorzystać. Może się nawet jakiś kolega ze szkolnej ławki panu trafi. Jeśli nas do jednej posadzą.

* WSP - wieczorowa szkoła podstawowa

Edytowane przez boluslolusj23
dopisek p.s. + dopisek kolejny

Specjalnie posłużyłem się numerem akredytacji, bo nie chciałem poruty robić

Mówiąc szczerze, to moim zdaniem ma to na celu wypromowanie 3-4palników, które tam powstają.... a przy okazji....

nie będę kończył, myślę,że Pan w locie łapie o co kaman.

Wzór ich świadectw posiadam, mogę podrzucić na maila ;)

ofertowo informują,że badają klase 3,4,5 kotłów stałopalnych, automatycznych, podajnikowych oraz pelletowych zgodnie z PN-EN 303-5:2012

plus badania kotłów na zgodność z PN-EN 60335-1:2012 elektryczną na bezpieczeństwo użytkowania

oraz PN-EN 60335-2:102:2006 elektryczną na bezpieczeństwo urządzeń spalających paliwa stałe mających połączenia elektryczne

laboratorium posiada wg oferty możliwości techniczne badania kotła pod kątem uzyskania świadectwa Eco Projektu

Panie Karoka

myślę, że pan Jarecki rozwiał pańskie wątpliwości co do uprawnień tej jednostki badawczej i jej kompetencji.

I jak ci teraz w dziobku handlarzu wr.ny a podejrzliwy?

p.s. A wie pan dlaczego Poznań? Bo robią badania na ecodesign też. Tylko co to panu powie, skoro nienawiść do słowa pisanego u pana, niczym ...

Panie karoka. W ramach "dobrej zmiany" od września przywracają możliwość pobierania nauk w WSP*. Tam mają uczyć czytać, pisać i rachować. Ani śpiewu, ani religii ani nawet wf nie będzie.Proponuję skorzystać. Może się nawet jakiś kolega ze szkolnej ławki panu trafi. Jeśli nas do jednej posadzą.

* WSP - wieczorowa szkoła podstawowa

W Brnie też je robią , kompleksowo i na miejscu. Bez wysyłania czegokolwiek do innych jednostek badawczych. Czyżby w Brnie było za ciężko?

W Brnie też je robią , kompleksowo i na miejscu. Bez wysyłania czegokolwiek do innych jednostek badawczych. Czyżby w Brnie było za ciężko?

Synku,

a wiesz co to jest kasa?

Skoro gdzieś to samo można zrobić taniej, to po jakiego grzyba wydawać więcej?

Kto myśli biznesowo to nie wyciepuje zbednie kasy na staski, tylko od razu idzie tam, gdzie przepis wymaga. Wiśnie i rabarbar:yes:

A tak na marginesie: UDT Poznań jeszcze bardziej formalistyczny niż Brno. Ale i tak nie skumasz, o co chodzi to ci nie będę pacyny zawracał.