Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec Ogniwo Eko Plus M-26 jeszcze raz

kazekk

Recommended Posts

Specjalnie posłużyłem się numerem akredytacji, bo nie chciałem poruty robić

Mówiąc szczerze, to moim zdaniem ma to na celu wypromowanie 3-4palników, które tam powstają.... a przy okazji....

nie będę kończył, myślę,że Pan w locie łapie o co kaman.

Wzór ich świadectw posiadam, mogę podrzucić na maila ;)

ofertowo informują,że badają klase 3,4,5 kotłów stałopalnych, automatycznych, podajnikowych oraz pelletowych zgodnie z PN-EN 303-5:2012

plus badania kotłów na zgodność z PN-EN 60335-1:2012 elektryczną na bezpieczeństwo użytkowania

oraz PN-EN 60335-2:102:2006 elektryczną na bezpieczeństwo urządzeń spalających paliwa stałe mających połączenia elektryczne

laboratorium posiada wg oferty możliwości techniczne badania kotła pod kątem uzyskania świadectwa Eco Projektu

Co by nie było, to aby dorobić się akredytacji w PCA to trzeba w sam sprzęt i instalację ok. 300 tys. minimum wywalić. Do tego rejestracja firmy, ubezpieczenie, kadra. Pół dużej bańki jak nic. A gdzie walidacja i cala reszta?

Oferta nie pokrywa się z zapisami w PCA. Ale to ich broszka i gajowego.

Udanego urlopu, dużo słonka, ciszy, spokoju.

p.s. szkoda, że nie popracowaliście jeszcze nad swoim kociołkiem, aby go do V doprowadzić. Był blisko jak mniemam.

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Udanego urlopu, dużo słonka, ciszy, spokoju.

p.s. szkoda, że nie popracowaliście jeszcze nad swoim kociołkiem, aby go do V doprowadzić. Był blisko jak mniemam.

Mamy Vklasę, czekam na pełną dokumentację, nowy będzie się nazywał Skam-PV

Dotychczasowego Skama jakbym chciał mieć w V, to po testach w labo doradzili w uproszczeniu bez szczegółów 5półek i odpowiednie zawirowacze plus mała zmiana jednego elementu.

5półek, zawirowacze - to dla mnie oznacza wzrost i uciążliwość obsługi przy czyszczeniu, zatem popracowaliśmy nad nową konstrukcją i nasz grill spalinowy postawiliśmy w pionie.

Skama mogę przy prawie obecnym kształcie dociągnąć do IVklasy i poprawki sprawdzone w labo mam zamiar wprowadzić w życie, aby spalało się lepiej i czyściej.

Synku,

a wiesz co to jest kasa?

Skoro gdzieś to samo można zrobić taniej, to po jakiego grzyba wydawać więcej?

Kto myśli biznesowo to nie wyciepuje zbednie kasy na staski, tylko od razu idzie tam, gdzie przepis wymaga. Wiśnie i rabarbar:yes:

A tak na marginesie: UDT Poznań jeszcze bardziej formalistyczny niż Brno. Ale i tak nie skumasz, o co chodzi to ci nie będę pacyny zawracał.

Co Ty nie powiesz ?

Mamy Vklasę, czekam na pełną dokumentację, nowy będzie się nazywał Skam-PV

Dotychczasowego Skama jakbym chciał mieć w V, to po testach w labo doradzili w uproszczeniu bez szczegółów 5półek i odpowiednie zawirowacze plus mała zmiana jednego elementu.

5półek, zawirowacze - to dla mnie oznacza wzrost i uciążliwość obsługi przy czyszczeniu, zatem popracowaliśmy nad nową konstrukcją i nasz grill spalinowy postawiliśmy w pionie.

Skama mogę przy prawie obecnym kształcie dociągnąć do IVklasy i poprawki sprawdzone w labo mam zamiar wprowadzić w życie, aby spalało się lepiej i czyściej.

No to teraz Festung Kolberg i dużo słońca życzę. Alleluja i do przodu :hug:

No. I to jest prawda. Boś się ... jak ... na winklu. A niegdyś byłeś człowiekiem. To dowód, co kasa potrafi z fajnego karlusa uczynić. :goodnight:

Miałem na myśli to A tak na marginesie: UDT Poznań jeszcze bardziej formalistyczny niż Brno.

A mi jeszcze kasa do głowy nie uderzyła.

Miałem na myśli to A tak na marginesie: UDT Poznań jeszcze bardziej formalistyczny niż Brno.

A mi jeszcze kasa do głowy nie uderzyła.

To wyrażaj swoje myśli jasno, boś człek rozumny. Jeśli obraziłem, to przepraszam. :hug:

p.s. Nawet do przecinka w dokumentacji się przywalają. Na każdy detalik papier być musi. A sterownik? Głowa mała.

A sterownik? Głowa mała.

Widzicie, a swego czasu tak się ze mnie nabijaliście co za głupoty o sterowniku plotę, co o jego badaniach.....

Nie wiem jak duży zakres robiliście w P-niu, ale jedyną rzeczą w kwestii sterownika, z którą się wcześniej nie spotkałem (pomijam stb, papiury, czy tez przepięcie...)...

w ramach klastra jakiś czas temu był taki kociołek w udt badany w tzw pełnej ścieżce. Jakie było wszystkich zdziwienie gdy zażądano (z pamięci piszę, więc nazwę może przekręcę) certyfikatu bezpieczeństwa oprogramowania.... jak się okazało (w tamtym czasie) w Polsce nikt tego nie robi i nie było jednostki z uprawnieniami do tego, trzeba to było zrobić w DE, bo tam najbliższy instytut z takimi uprawnieniami...

Widzicie, a swego czasu tak się ze mnie nabijaliście co za głupoty o sterowniku plotę, co o jego badaniach.....

Nie wiem jak duży zakres robiliście w P-niu, ale jedyną rzeczą w kwestii sterownika, z którą się wcześniej nie spotkałem (pomijam stb, papiury, czy tez przepięcie...)...

w ramach klastra jakiś czas temu był taki kociołek w udt badany w tzw pełnej ścieżce. Jakie było wszystkich zdziwienie gdy zażądano (z pamięci piszę, więc nazwę może przekręcę) certyfikatu bezpieczeństwa oprogramowania.... jak się okazało (w tamtym czasie) w Polsce nikt tego nie robi i nie było jednostki z uprawnieniami do tego, trzeba to było zrobić w DE, bo tam najbliższy instytut z takimi uprawnieniami...

Kto plótł, to plótł. Ja na pewno nie. Bo trochę przepisy znałem i pewnie jeszcze znam.

Ważne, że sterownik z Kutna przeszedł wszystkie wymagania. Kocioł z Ogniwa też.