PanCaro 14.07.2016 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Witam,Mam dylemat co do ocieplenia poddasza.Jedni odradzają inni polecają...Jedna osoba odradza piankę PUR bo jak wiadomo dach "pracuje" i może wystąpić pęknięcie pianki. Ale znów poleca "swój" system ocieplenia nazwany "ThermoMC" (wełna celulozowa). Kolejna osoba może nałożyć piankę PUR na dach na 18-22 cm grubości a koszt tego cudu 50 zł (tu jest problem bo nie wiadomo jak z jakością bo cena coś dziwna). Z kolei potrzebuje również wyciszyć strop aby domownicy na dole nie dostawali..... wiadomo czego. "ThermoMC" podobno do tego się nadaje i bardzo wycisza z tego co słyszałem od sprzedawcy. Kolejna sprawa to myślę nad takim czyms:-na belki nad pokojami rozłożyłbym płyty a na tych płytach owy produkt "thermoMC". Aby pod samym dachem osiągnąć wysoką temperaturę. A następnie do tego zamówić pompę ciepła typu powietrze-woda aby pompa wciągała gorące powietrze z poddasza. Więc pytania:1. Co polecacie na wyciszenie stropu (jakieś granulaty, wełnę, styropian...)? A może mata wygłuszająca? Jest to rozsądne czy nie? Podłoga ma wyglądać tak: betonowy strop > legary > płyty OSB - a pod legarami lub płytami OSB coś na wygłuszenie.2. Czy korzysta ktoś z pompy ciepła typu powietrze-woda?3. Czy słyszał ktoś kiedyś o ThermoMC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 14.07.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 na strop mozesz dać perlitobeton , akurat skończyłem tym robić skos dachu , robota paskudna ale wygłusza to cholerstwo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanCaro 14.07.2016 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Dziękuje bardzo za odpowiedź. Jak cenowo się przedstawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 14.07.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 ja płaciłem za 1m3 , ogłoszenie z olx 125zł , brałem 3,5 kubika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 17.07.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Witam, Mam dylemat co do ocieplenia poddasza. Poliuretan jako jedyny materiał ocieplający zapewni szczelność izolowanych elementów budynku. A bez tego (szczelności) trudno o dobre parametry izolacyjności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 18.07.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ma kolega poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 18.07.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 (edytowane) Ma kolega poczucie humoru Nie, ja tak poważnie. Edytowane 18 Lipca 2016 przez kolektor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts