Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miasta idealne na zakupy?

kinia270

Recommended Posts

wakacje trwają, fajnie jest pozwiedzać, poznać nowe miejsca, ale też miło jest udać się na zakupy :) wiecie, które miasta w Europie oferują mnóstwo różnych sklepów, targów itd? Wiem na pewno, że w Niemczech jest raj dla zakupoholików, ale co więcej? Znalazłam kilka informacji na ten temat - [moderowano] co sądzicie? Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

Może i to reklama ale temat ciekawy.

Oczywiście specjalnie na zakupy do innego kraju to bym nie poleciał ale jak ktoś jest przy okazji to warto zakupy wsiąść pod uwagę.Z moich obserwacji w UK a dokladnie na moim przykładzie Irlandia Północna to często trafiają się wyprzedaże i ceny w tych dniach są rzeczywiście niższe.Przez kilka lat odkładałem do skarbonki parę funtów po to żeby w drugi dzień świąt 26 grudnia jechać na shopping gdzie naprawdę idzie kupić sporo taniej.Trzeba polować na czarne piątki lub promocje Argosa.

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
Nie wiedziałam, że turystyka zakupowa jest nadal modna. Z tego co się orientuję, to Paryż i Londyn były swego czasu modne, ponieważ można tam spotkać sporo promocji i modnych, markowych ubrań. Ale serio, jechać gdzieś specjalnie tylko po to, żeby zakupy robić? Teraz jest internet, tam można znaleźć wszystko i z całego świata ;)

też słyszałam o Londynie (podobno w zakamarkach uliczek na malutkich straganach można znaleźć prawdziwe skarby) ;)

Pewnie i można ale nie byłbym pewny czy to orginalne "skarby".

Na targowiskach np. pod stadionem Wembley i jemu podobnym można zaopatrzyć się we wszystko czego dusza zapragnie. Niestety większość to podróbki...

Edytowane przez Tomaszs131

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...
Mieszkałam przez kilka lat w Londynie. I chyba lepszego miasta na zakupy nie ma. Szczególnie dla kobiet:). Są tam zarówno sieciówki, jak i sklepy najlpeszych na Świecie marek (oczywiście tam zakupów nie robiłam, bo mnie nie było stać). A gdy już przychodzą wyprzedaże, to można zwariować. Tam, jak spadają ceny, to nie o kilkanaście złotych, ale nawet o 80-90%. Więc fajne ciuchy można kupić w rewelacyjnych cenach. Tym bardziej, że to co w Anglii przestaje już byc modne, u nas dopiero "wchodzi na salony":)

Z całą pewnością Londyn jest jest tu chyba najlepszym rozwiązaniem. Moja żona jeździła tam kilka razy do znajomych i przy okazji oczywiście chodziła tam na zakupy. Nigdzie indziej nie wracała z nich tak zadowolona jak po takim wypadzie do Londynu.

Zresztą należy tu też wszystko od siły nabywczej pieniądza. Jeżeli ktoś z Polski pojedzie do naszych wschodnich sąsiadów, to też na pewno będzie zadowolony, bo ceny w sklepach są tam na pewno niższe niż u nas. Więc może należy na zakupy jeździć własnie na Wschód?

Zakupy ubraniowe w Bicester. Cała anglia tam jeździ, nawet autobusami są wycieczki. Firmy same najdroższe ale ceny mogą być mega niskie. Oryginalne koszulki polo po 80zł a na zalando taka 400-500:D Sweter polo RL za 100zł. Kurtka skórzana damska też Palph lauren zamiast 800-1000 funtów bo tak kosztują, to za 170 a jakość mega. Garnitury w Hugo boss od 200 funtów. Nie wiem ile w polsce kosztują ale pewnie więcej. W TkMaxx można też cokolwiek kupić dobrego. Garnitur CK za 100 funtów:D To są wyprzedaże, a nie -20% z zawyżonej ceny...