jacek61p 14.07.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Chcę wylać cienką warstwe betonu (5cm) na powierzchni 3,5m2 pod altankę. Czy trzeba go wyrabiać w betoniarce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 14.07.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 a nie łatwiej ułożyć jakieś płytki chodnikowe?Beton możesz rozrobić nawet w taczce, ważne żeby był dobrze rozmieszany i aby zachować odpowiednie proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek61p 14.07.2016 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Beton już mam. Czyli mówisz że lepiej wymieszać jak tradycyjny beton niż pokropić go wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antymateria 14.07.2016 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Nie rozumiem. Przecież każdy beton wymaga rozrobienia/wymieszania składników - w betoniarni, betoniarce lub nawet taczce. Kropienie/polewanie wodą służy do pielęgnacji dojrzewającego betonu, aby nie wysechł i nie popękał. Jak inaczej wyobrażasz sobie wyrób betonu? Rozsypanie cementu na ziemi i "pokropienie" go wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek61p 14.07.2016 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 To gotowa mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 14.07.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 5cm popęka, jak ciocia Hela po tym przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek61p 14.07.2016 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 U mnie w rodzinie to ja tylko ważę 115 kg reszta niedojadki. Nie będę wchodził tam. Po za tym mam lekką siatkę zbrojeniowa. Mówiono mi że wystarczy to rozsypać polać wodą, Troszkę po wierzchu rozgarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 14.07.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 polać wodą to byś mógł jakbyś na to np. płyty chodnikowe albo kostkę kładł, ja bym i tak grubiej zrobił, 10cm i siatka, musisz bokami podszalować zbey ładne kanty wyszly, w taczce mieszaj albo pożycz mieszadło i dokladnie za kazdym razem tyle samo wody dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.07.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Chcę wylać cienką warstwe betonu (5cm) na powierzchni 3,5m2 pod altankę. Czy trzeba go wyrabiać w betoniarce ?Możesz zdradzić czemu dałeś tytuł "beton B-20"? To co planujesz nie ma z tytułem nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek61p 19.07.2016 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Poprostu kupiłem gotową mieszankę...tego betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 20.07.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Taka 5cm warstwa betonu posadowiona na gruncie szybko ulegnie zniszczeniu, zbrojenie dużo nie pomoże.Najlepsza rada została już udzielona - powinieneś być użyć płytek chodnikowych, które są wibrowane przy produkcji. Skoro jednak już zakupiłeś mieszankę cementową i nie masz opcji na jej zwrot to pamiętaj, żeby wylaną płytę zdylatować na niewielkie kwadraty przypominające duże płytki chodnikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts