Blotunga 29.07.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Mieszkanie ogrzewa 2-funcyjny piec gazowy.Przewod kominowy z wkladem.Poniewaz od okolo roku pojawila sie w mieszkaniu wilgoc, mimo, ze jest wietrzone, stare okna nie sa szczelne, podejrzewam, ze niedrozna jest wentylacja.Na tyle ile mogłam sama sprawdzić podpalając papier, to jakis tam "ciąg" jest, ale byc moze jest niedostateczny.Pranie nie wysycha, nawet umyta podloga dlugo schnie.ADM bagatelizuje sprawę, twierdząc, ze "kominiarz" wszystko sprawdzil.Jakich metod badań kanalów wentylacyjnych i pomiarów moge ządac od kominiarza, aby byc pewnym, ze przewody nie są zapchane?Wstrzymuję sie z wymiana okien, bo sytuacja moze ulec pogorszeniu.Czy powinnam podniesc wysokosc wyprowadzenia kanalu wentylacyjnego?Mieszkanie jest na ostatniej kondygnacji, nade mną jest tylko strych.Planowałam zainstalowanie wentylatorka w łazience, ale mi zabroniono, bo piec jest z otwarta komora spalania.Będę wdzięczna za jakiekolwiek porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska 30.08.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Hej, W ktoryms MuRATORZE pisali, ze kratka wentylacyjna musi byc nie nizej niz 15 cm od sufitu, zeby optymalnie wymieniala powietrze To RAZ. A dwa : przewod wentylacyjny misi miec dl. min 2 metry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 07.09.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 A może jakiś inny geniusz zamontował już sobie wentylatorek w zbiorczym kanale wentylacyjnym i dzięki temu jest zakłócony ciąg...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts