mankowski13 14.07.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Witam, Mam taki oto problem: zleciłem fachowcom zrobienie ścian (wyrównanie, tynkowanie, wygładzenie) w jednym z pokoi w moich mieszkaniu. Jako że jestem osobą która się na takich rzeczach niestety jeszcze nie zna stwierdziłem, że wezmę się jedynie za malowanie tych wspomnianych ścian. Doradzono mi pomalowanie śnieżką gruntującą (tak wiem, lepiej było dopłacić za lepszą farbę) . Więc tak zrobiłem. Po wyschnięciu zacząłem malować farbą lateksową. I na tym skończyłem, ponieważ w niektórych miejscach zaczęły odchodzić fragmenty ściany (jak na zdjęciu). Doradziłem się fachowców co robić w takiej sytuacji i powiedzieli mi, że mogę wziąć papier ścierny i te powstałe wgłębienia po prostu zetrzeć. Więc zrobiłem jak mi doradzono. Niestety przy kolejnej próbie malowania stało się dokładnie to samo. Stąd moje pytania: - Jak mogę zabezpieczyć ścianę przed takim jej odchodzeniem podczas malowania wałkiem? - Doradzono mi wypełnienie tych wgłębień po docieraniu akrylem - czy jest to dobry pomysł? Wyrwanie po lekkim dotraciu Wyrwanie do całkowitym wytarciu - powstało wgłębienie Zdjęcia raz jeszcze bo u mnie źle wyświetla: http://files.tinypic.pl/i/00803/1u99h25rq1us.jpg http://files.tinypic.pl/i/00803/2mqdm6xzusbf.jpg Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź Pozdrawiam Edytowane 14 Lipca 2016 przez mankowski13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 16.07.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Przed nałożeniem gładzi nie zagruntowali tynku i teraz gładź zwija się za wałkiem.Możesz próbować kupić grunt głęboko penetrujący i przemalować całość pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 17.07.2016 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Przed nałożeniem gładzi nie zagruntowali tynku i teraz gładź zwija się za wałkiem. Możesz próbować kupić grunt głęboko penetrujący i przemalować całość pędzlem. Raz osobiście spotkałem się z sytuacją, że grunt pod farbę odparzył gładź. Wszystko oczywiście wykonane było prawidłowo, zawsze przed kolejną warstwą gładzi było gruntowane unigruntem. Ostateczny grunt pod farbę był innej firmy. Tylko raz z czymś takim się spotkałem. Oczywiście teoria o braku gruntu pod gładź jest jak najbardziej słuszna, ale jest jedno ale. Na niezagruntowaną ścianę gładź, zwłaszcza taką z wiaderka, ciężko się kładzie, bo ma tendencję do rolowania i odrywania się od ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 02.08.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Szanowny Panie, farba podkładowa Śnieżka Grunt to dobrej jakości produkt. Prawdopodobnie emulsja o lepkości oryginalnej na tego typu podłoże była zbyt gęsta i spowodowała odspajanie się słabych fragmentów podłoża. Polecam zastosowanie ACRYL-PUTZ® GP 41 Grunt polimerowy głęboko penetrujący, a następnie nałożenie 1 warstwy rozcieńczonej (20% wody) Śnieżki Grunt.Po wyschnięciu gruntu, można nałożyć wybraną farbę nawierzchniową. Opisane wyżej kroki rekomenduję wykonać najpierw na niewielkim fragmencie podłoża, i jeśli przyniesie to oczekiwany efekt, powtórzyć na całej powierzchni. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts