ad_87 14.07.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Witam, Pytanie do Was jak wykończyć próg domu gdzie będa osadzone drzwi wejściowe. Obecnie tym progiem są bloczki od fundamentu, od których startuje mur. Gdy wyleje jastrych będzie on ponad ten próg - czy należy podmurować próg do tej wysokości czy po prostu wykończyć jastrychem ? Czy drzwi (ościeżnice) - również posiadają poszerzenia jak okna tarasowe ? Pytam ponieważ jestem jeszcze przed wylaniem jastrychu i wstawieniem drzwi końcowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 14.07.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Wypełnij to XPSem pod sam próg, dojedziesz do tego styro pod posadzką i jastrychem i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 14.07.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Dokładnie- wypełnij XPS, dojedź wylewką. Unikniesz mostków termicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 15.07.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 zamów sobie drzwi z poszerzeniem progowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.07.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Witam, Pytanie do Was jak wykończyć próg domu gdzie będa osadzone drzwi wejściowe. Obecnie tym progiem są bloczki od fundamentu, od których startuje mur. Gdy wyleje jastrych będzie on ponad ten próg - czy należy podmurować próg do tej wysokości czy po prostu wykończyć jastrychem ? Czy drzwi (ościeżnice) - również posiadają poszerzenia jak okna tarasowe ? Pytam ponieważ jestem jeszcze przed wylaniem jastrychu i wstawieniem drzwi końcowych. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]361197[/ATTACH] Poszerzenia można dać jak najbardziej z tym, że powinno się je montować razem z drzwiami a nie później. Na poszerzeniu bowiem powinny spoczywać drzwi. A czy się da? Pewnie, że się da, kwestia inwencji wykonawcy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 15.07.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 (edytowane) Ja u siebie zostawiłem miejsce na szerokość fundamentu i drzwi osadzę na betoniekomórkowym. Drzwi będą się otwierały na zewnątrz Edytowane 15 Lipca 2016 przez meczesiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad_87 15.07.2016 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedzi. Drzwi, które są na zdjęciu to drzwi budowlane także cały montaż jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts