khaos 14.07.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Witam, zacząłem ostatnio robić w domu sufit podwieszany, czy mógłby ktoś ocenić czy projekt który zrobiłem jest ok.? Zdecydowałem się na ruszt krzyżowy dwupoziomowy, podwieszony będzie do wiązarów. Rozstaw wiązarów 105cm dlatego będziemy przykręcać między wiązarami łaty aby zagęścić wieszaki aby były co 50cm. Profile główne będą prostopadle do dolnego pasa. Płytowanie poprzeczne. w związku z tym mam pytanie czy jeśli zrobię profile nośne na rozstawie 40cm to czy mogę w niektórych miejscach rozsunąć do 45cm tak aby zmieścić całą płytę, czy muszą być wszędzie 40cm i pytę skracać o 10cm? Na rysunku przedstawiłem rozkład profili dla całego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 14.07.2016 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 nośne co 40(mniej wiecej ) ale co 120 profil nośny musi być żeby płyty nie ciąć , chyba ze wolisz ciąć , a i za ładny ten projekt;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khaos 18.07.2016 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Dzięki, starałem się jak mogłem przepraszam że tak późno odpisuję ale trafił mi się wyjazd i nie miałem możliwości. ogólnie nośny dałem co 40 tylko w dwóch miejscach rozsunąłem na 45 aby zmieścić całą płytę, ponieważ mam zamiar płytować poprzecznie, poniżej projekt płytowania. Czy może tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts