Rex_Kos 15.07.2016 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Witam, Mam na dachu ułożoną płaską dachówkę Creaton Domino. Pamiętam, że przy montażu rozbijaczy śniegu (zaczepianych o łaty) wykonawca delikatnie podcinał od dołu dachówki. Dzięki temu wszystkie są w jednej linii. Chcę teraz zamontować instalację odgromową. Firma, która ma się tym zająć przyjechała aby zrobić przymiarkę mocowań (wchodzących pod dachówkę i zaczepianych o łaty). Mam jednak wątpliwości co do zwodów idących wzdłuż krawędzi dachu. Pracownicy twierdzą, że nic nie trzeba podcinać. Moim zdaniem dachówki z uchwytami podniosą się i będzie to mało estetyczne. Czy jest jakiś system do płaskiej dachówki, który nie wymaga podcinania? Znalazłem coś takiego jak na zdjęciu. Wygląda ok. Tylko nie wiem jak wyglądał montaż i czy to nie jest jakiś retusz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 17.07.2016 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) Ok, sam sobie odpowiem Można zastosować uchwyty profilowane pod konkretną dachówkę. Musze tylko sprawdzić jak to wygląda cenowo. Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2016 przez Rex_Kos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.08.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Takie uchwyty zaczepiają się tylko za dachówkę więc są stabilne. Do tego na załączonym zdjęciu widać obejmy gąsiorów nie pasujące do tych gąsiorów. Instalację odgromową w obrębie dachu powinien montować dekarz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts