ordy 15.07.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Zakupiłem reduktor Honeywell D04FM 3/4" taki jak na zdjęciu. Chciałem zamontować go na pionowym odcinku zaraz za kolankiem z prawej strony. Wszystko fajnie, tylko przeczytałem w instrukcji tegoż reduktora że "w przypadku montażu w pionie nasadka sprężynowa z uchwytem regulacyjnym skierowane są do góry". U mnie na tym odcinku pionowym woda płynie z dołu do góry, tak więc montując reduktor "gałką do góry" przepływ wody będzie niezgodny z kierunkiem strzałki znajdującej się na obudowie reduktora. Również na "wejściu" reduktora jest filtr sitkowy, króry chyba powinien być umiejscowiony na wejściu. Nie wiem, może zamiast w pionie zamontować go w poziomie w miejscu drugiego zaworu za filtrem sznurkowym? Tylko w takim przypadku za reduktorem będzie kolanko a w instrukcji napisane jest że "za reduktorem należy przewidzieć odcinek uspokojenia 5xDN" Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 17.07.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Zamontuj zgodnie ze strzałką na zaworze. To najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts