szach11 15.07.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 WitamPojawił się u mnie na elewacji zaciek z żywicy od desek na elewacji. Doradźcie proszę czym najlepiej usunąć taki zaciek z tynku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.07.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Witam Pojawił się u mnie na elewacji zaciek z żywicy od desek na elewacji. Doradźcie proszę czym najlepiej usunąć taki zaciek z tynku. Pozdrawiam Nie trzyj niczym bo tylko rozmażesz na większej powierzchni. Z czasem zaschnie i bez problemu go oderwiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 15.07.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Nie próbowałem, ale znany jest sposób z zamrażaniem żywicy. Wtedy lepiej odchodzi. Powietrze w sprayu do czyszczenia klawiatur ustawione do góry nogami tryska ciekłym azotem. Oczywiście leje się on po rękach i pryska w oczy więc łatwo jest się "poparzyć" nim. Tą zabawę zleciłbym jednak komuś aby nie zepsuć elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.07.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Żywica dość dobrze rozpuszcza się w alkoholu. Butelka denaturatu, pędzelek, powinno się doczyścić. Oczywiście w niewidocznym miejscu warto zrobić próbę czy tynk nie zareaguje z alkoholem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts