uciu 17.07.2017 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 (edytowane) u mnie było podobnie z tym masełkiem.... jedna grucha była wodnista akurat tam. Poza tym w jednej gruszcze niby było 13m3.... co dla mnie też dziwne bo z dyckerhofa najwieksza grucha miała 9m3 13m3 to waga około 40ton + auto.... i sam strop: Edytowane 17 Lipca 2017 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wykona 17.07.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 '[ATTACH=CONFIG]393169[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]393170[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]393171[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]393172[/ATTACH] Jak bym tego rysami nie nazwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 17.07.2017 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Jak bym tego rysami nie nazwał każda rysa w skali makro jest ogromna,,, te rysy nie mają nawet 1mm szerokości a długość to około 20cm Drucik do wiązania zbrojenia 1,2mm nie wchodził i terze było wydłubać by wlazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 25.07.2017 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 (edytowane) 25 lipiec i wieniec zalany:-) poszło 5,5m3 betonu a zamówiłem 6 wiec wylalem też na podjazd.... mam nadzieje, że potem nie bede musiał skuwać Ściana kolankowa - w sumie 7om długości, wysoka na 1,5 pustaka i na to ok 25cm betonu = tydzień roboty na 4-6 rąk. Forki -> ...... nie było czasu Oczywiście był stres do końca bo od rana miało lać o nie bylo wiadome czy pompa dojedzie i nie utopi się.... ale dało rade bo tylko pokropiło. To było ostatnie lanie betonu w mojej karierze i ogólnie beton to był dla mnie największy stres...brakowało wiedzy, praktyki i morale szło w dół.... Podsumowując: - Chudziak wyszedł na 4 - Płyta wyszła na 5 (dzieki Sławek) - Słupy na 2.... było troche raków, pokrzywiło troche ścian.... - Strop na 4 przez te rysy skurczowe nad garazem.... - Wieniec 5 ale to był pikuś do reszty. W sumie wylałem 118m3 betonu...... Teraz czekamy na dach...do września. W między czasie mamy zamiar pociągnąć wode do domu, prąd oraz wykopać dziure na GWC (będzie 30m rury fi 160) A teraz mały reset bo dziś jade nad morze... wymarznąć, zmoknąć.....i jodu powdychać Mam tylko 2 fotki: Edytowane 25 Lipca 2017 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 26.07.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Kurna u mnie w projekcie nie było żadnego słupa. U innych widzę mniej lub więcej i tak rodzi się to dziwne uczucie "czy u mnie na pewno jest wszystko ok?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 26.07.2017 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Ja na początku tez nie mialem ale jak powiedzialem ze moga byc szkody gornicze oraz ze sasiedzi tez maja... to nagle projektant dal ich 25.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 11.08.2017 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Siema, to już bardziej miesięcznik a nie dziennik Urlop skończony wiec wreszcie coś działamy:-) choć tata działał tam dziennie bo w domu nie ma co robic (tak twierdzi) Ściana kolankowa gotowa, wieńce również, teraz murujemy szczyty Kopiemy dziurę na WM - 30 metrów, głęboka na około 150-200cm - będzie tam rura fi160 Od dziś ściągamy również stemple - i jest stres jak stop wyszedł Dach będzie we wrześniu.... mam nadzieje:-) Na nim dachówka Tondach Stodo i prawdopodobnie membrana TYVEK PRO Miało być pełne deskowanie i papa.... ale to cena około 10tyś wiece.... wiec niestety będzie worek :-/ Komin stalowy MK ŻARY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 13.08.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Komin stalowy MK ŻARY Gdzie ten komin? Dopiero w planach, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 14.08.2017 04:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Gdzie ten komin? Dopiero w planach, tak? Komin ma mieć 3,5m długości i ma się zaczynać od stropu, dlatego go nie widac Zestaw kominowy będzie taki tylko zamiast ustnika czapka. Dodatkowo będzie przepust przez dach 30* z kołnierzem przeciwdeszczowym Pozdrawiam Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 16.08.2017 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Rozszalowane Nawet ładnie wyszło od dołu bo z boku trzeba w kilku miejscach podkuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 16.08.2017 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 a na działce jak po wojnie.... trzeba teraz to poukładać i się jak najszybciej pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 17.08.2017 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Zazdroszczę obecnego etapu.Widziałem Twoje ogłoszenie sprzedaży drewna na popularnym serwisie ogłoszeń po sąsiedzku.Będę podglądał jak wygląda u Ciebie kwestia komina.Jak idzie murowanie betonem komórkowym w porównaniu do silikatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 17.08.2017 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Zazdroszczę obecnego etapu. Widziałem Twoje ogłoszenie sprzedaży drewna na popularnym serwisie ogłoszeń po sąsiedzku. Będę podglądał jak wygląda u Ciebie kwestia komina. Jak idzie murowanie betonem komórkowym w porównaniu do silikatów? drugi dzien sortuje i układam te dechy... masakra. Najchętniej bym to podpalił Mam nadzieje, że jutro skończę... Betonem komórkowym muruje mi się o wiele lepiej i przede wszystkim szybciej. Nie zauważyłem też różnic w wysokości bloczków. A co do ogłoszenia... wątpię ze to się sprzeda w tym roku.... jak ja szukałem drewna nie było ani jednego ogłoszenia a teraz jest tego sporo. Pewnie do wiosny będzie to leżało na działce i musiałem porządnie przemyśleć gdzie to układać. Za domem nie mogłem bo tam kopie rów na GWC Przed domem nie mogłem bo tam muszę prąd wykopać... Z boku koło garażu mam kopać dziurę na oczyszczalnie... A w dodatku mają mi więźbę przywieść... 16m3 drzewna i miejsce musi być Za mała ta działka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 20.08.2017 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) Wczoraj dopatrzyłem się fuszerki firmy, która robił strop.... Przy otworze gdzie mają być schody ( największy strop 6x6 nad garażem) po wyciągnięciu stempli pojawił się rysa na około 60cm. Rysa ciągnie się wzdłuż wieńca na ścianie nośnej i jest głęboka na około 7cm (tyle widać w otworze na schody). Przejrzałem fotki zbrojenia....w tym miejscu górne zbrojenie powinno być powiązane/spięte ze zbrojeniem belki klamrami. Niestety w tym miejscu ich nie ma.... są przez około 1m potem ich nie ma (tutaj pękło) potem jest 2m otworu gdzie mają być schody i dalej juz klamry są. Pękło tylko tam gdzie ich nie dali - owszem jest tam zbrojenie górne ale nie jest niczym powiązane ze zbrojeniem belki obok. I zaś stres czy nic sie nie zawali.... pewnie nie ale stres jest. Dziś mocno lało i w miejscu rysy od spodu stropu pojawiło się zawilgocenie....:-/ Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 28.08.2017 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 szczyty wymurowane i strych... aż szkoda tej przestrzeni...200m: Teraz kopiemy rury do GWC. We wrześniu mają zacząć robić dach, w październiku okna i prąd (załatwiłem już sobie fajnego elektryka). Mam nadzieje tylko, że poślizgu z dachem nie będzie... by nie okazało się, że okna będą a dachu nie:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 28.08.2017 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Nie chcę straszyć, ale drewna braknie już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 28.08.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Nie chcę straszyć, ale drewna braknie już. Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 28.08.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Czemu? Ogólnie taka tendencja jest, że na jesieni już braknie drewna. Mój dekarz ostrzegał mnie o tym już dawno. W tym roku ponoć zbrakło towaru dużo wcześniej. Ja czekałem miesiąc na więźbę, teraz już 3 tydzień na deski czekam. Dekarz marudzi że na inne budowy też braknie towaru. Oczywiście pewnie jeszcze wszystko zależy od regionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 28.08.2017 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Myjk mnie postraszył i wykonałem szybki telefon do majstra od dachu... mówił, ze drewno już pomalowane i czeka na transport... Po 10 września przyjdą więźbę robić, potem 2 tygodnie bym sobie szczyty obrobił i komin postawił. I potem na koniec września/początek października będą dachówkę kłaść. Mam nadzieje, że tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 28.08.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Ja co prawda zaklepałem drewno na mazurach na dom wiosną 2015 i na jesień miałem, ale dziś będą po łaty w okolicznym tartaku z ojcem i dla- niego szału z materiałem nie było. Praktycznie pusty plac, kilka paczek gotowego materiału typu łaty, kontrłaty trochę gotowych elementów pewnie dla zamówień. Desek zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts