karster 11.06.2018 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Jakim prawem? Allegro to scierwo! Nic tylko dbać o tych co im kasę płacą a klient nic nie ważny, tak chyba bylo od dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 12.06.2018 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 (edytowane) rury czerpni i wyrzutni opatulone dodatkowo 10cm wełną. Jutro owinę je jeszcze folią...chyba tą z podłogówki bo zostało mi jej dużo:-) Przykryłem też 20cm kołderką rury termoflex. Obracający się kran.... odciąłem złączkę zaciskaną i założyłem skręcaną KAN... Oczywiście były tylko z gwintem zew a do przykręcenia kranu potrzebuję z gwintem wew...Kupiłem wczoraj mufkę... Dziś chce to poskładać do kupy i d.... okazało się za na mufce gwint był tylko z jednej strony. Zaś trzeba było przerwać robote i jechać do sklepu.... Wziąłem też firme z okolicy do wyceny położenia gruntu i tynku. Przyjechał wczoraj koles, pomierzył i pojechał... Dziś wysłał smsa z wyceną 14800..... grunt+tynk silikonowy + robota.... Za dużo mi to było i pytam ile m2 Panu wyszło. Odpisał 260.... Odpisuje mu, że w projekcie mam wyliczone 240m2 a dodatkowo ok 40m będę wykładał klinkierem. Czyli powinno być około 200m2. Tak wychodzi mi z Autocada i z moich pomiarów (bez odliczania okien)... Pisze mu wiadomość i wysyłam zrzuty elewacji z autocada.... po chwili odpisał...."pozdrawiam". Czy w budowlance nie ma już uczciwych ludzi??? Najchętniej bym to zrobił samemu ale mam obawy czy równo damy rade.... Albo na całą elewacje dałbym okładzinę klinkierową - w tym przypadku zaś boję się, ze styro odpanie od ściany pod cieżarem okładziny..... Edytowane 13 Czerwca 2018 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 12.06.2018 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Chociaż kulturalny. Ja usłyszałem żebym się p....ł. Osobiście, nie przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 13.06.2018 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 agb - piękna chałupę stawiasz i w jeszcze piękniejszej lokalizacji Będe śledził postępy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 13.06.2018 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Przemyśl jeszcze elastyczne płytki klinkierowe. Jest to lekkie, nie odpadnie od tego styro. Tylko nie wiem czy ci kolor i wygląd spasuje. Miałem to w ręce sprawiało dobre wrażenie. Izoflex.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 13.06.2018 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 I to jest właśnie to, dlaczego zarzynamy się sami na budowie jako samoroby.Bo w każdym miejscu firmy czy wykonawcy chcą zrobić Cię w ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 13.06.2018 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 U mnie co do wykonawców od dachu podobnie. Do tego juz trzech miało przyjechać oglądać budowę i jakoś nikt dojechać nie może. Stawki juz standardem od 50zł/mkw startują... żeby to jeszcze w zamian coś oferowali sobą/swoją fachowością Pewnie zamieszkam pod papą i dachówkę sam położę za rok. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 13.06.2018 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Przemyśl jeszcze elastyczne płytki klinkierowe. Jest to lekkie, nie odpadnie od tego styro. Tylko nie wiem czy ci kolor i wygląd spasuje. Miałem to w ręce sprawiało dobre wrażenie. Izoflex.pl zamówiłem próbki:-) Tylko ciekawa jaka trwałość na słońcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 13.06.2018 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Hajnel,, dostałem oferte z Izoflexa na moją elewacje 200m2...26tyś zł :-/ Cena po "rabacie inwestycyjnym".... wiec pozostaje mi tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 13.06.2018 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Heh, też już zamówiłem próbki... ale ta cena to i mnie odstraszy. Chociaż domek wyglądał by na bogato jak z klinkieru. A tak pozostanie opcja wykończenia komina czy cokołu wokół domu. Ta cena to za cały zestaw? Kleje, grunty, fugi, płytki, coś więcej/ mniej? Wychodzi 130zł/mkw czyli mega dużo. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 13.06.2018 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Grunt, klej, plytki...czyli wszystko. I to tylko material. A robota...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 13.06.2018 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Za 140zl dostałem ofertę wykonania elewacji (20cm grafitu, siatki, kleje, narożniki, listwy no i tynk silikonowy) z robocizną Termin na za rok. Oczywiście będę robił sam. Jedyne co to wymiary styropianu mnie odstraszają. Teraz kładę austrotherm na podłogi i chyba też nie jest idealny. Wiem, że zdaje sie Kanuf ma idealnie równy styropian (wykonywany w formach a nie cięty z bloków) ale i cena jest równie wyższa. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 14.06.2018 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 (edytowane) U siebie kladlem Yetico białego premium (to chyba alfa). O ile płyty nieżle trzymają wymiar to jednak banan się robil troszkę. Ale powiem Ci, że nie ma sie co przejmować. 1-2mm szybko wyrownasz tarką do styro. Szpary jeśli jakieś sie zrobią to będą malutkie. Tania pianka pistoletowa z alledrogo zrobiła swoje Bardzoej skup się na mostkach termicznych. Edytowane 14 Czerwca 2018 przez e_gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 14.06.2018 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Grunt, klej, plytki...czyli wszystko. I to tylko material. A robota...? Nie znałem cen. Ale położenie tego "klinkieru" nie jest chyba trudne. Chyba szło by to samemu opanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wykona 14.06.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 U siebie kladlem Yetico białego premium (to chyba alfa). O ile płyty nieżle trzymają wymiar to jednak banan się robil troszkę. Ale powiem Ci, że nie ma sie co przejmować. 1-2mm szybko wyrownasz tarką do styro. Szpary jeśli jakieś sie zrobią to będą malutkie. Tania pianka pistoletowa z alledrogo zrobiła swoje Bardzoej skup się na mostkach termicznych. Radziłbym uważać z równaniem styropianu, aspektem odpadów i lub zatrudnianiem ekip na "czarno". W zaprzyjaźnionej firmie resztki po szlifowaniu (kuleczki, pył, etc.) walały się wszędzie również fruwały po ulicy i chodniku. Przyjechała kontrola z Wydziału Ochrony Środowiska (donos) + Powiatowy Nadzór Budowalny. O ile w przypadku firm taka kontrola jest zapowiedziana to tutaj Inwestorem była osoba prywatna. Na miejscu zażyczono sobie przyjazdu Kierownika Budowy, a On (ponieważ budowa była metodą gospodarczą) powiedział, że ocieplenie odbywa się bez jego wiedzy. Później sprawy potoczyły się szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 15.06.2018 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 PC działa.... na razie ogrzewa tylko wode w sprzęgle bo ponoć musi. Jutro będzie podłączona cała podłoga. [ATTACH=CONFIG]408813[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]408814[/ATTACH] Cześć Powiedz mi, jakiej średnicy i jak długie masz te kotwy (śruby) do mocowania jednostki zewnętrznej - te zalane betonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 15.06.2018 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 moje wystają około 12cm nad beton bo na nie nałożone są te podkładki z jednostki zewnętrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 15.06.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 moje wystają około 12cm nad beton bo na nie nałożone są te podkładki z jednostki zewnętrzej Ok. Dzięki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 16.06.2018 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 powoli bede ruszał ze środkiem... Myślałem by zrobić ukryte karnisze w salonie. Zrobiłbym zabudowe z KG po obwodzie (taką korone) ale w przy oknach zostawiłbym puste. Jaką szerokość powinna mieć ta pustka na karnisz by było wygodnie wieszać zasłony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 16.06.2018 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Ciekawy pomysł, żeby schować w tym rzutnik (drugie zdjęcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts