Mocu 16.07.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Dzień dobry, dzisiaj dostałem ofertę od firmy, która będzie u mnie montować klimatyzację. Do wyboru mam takie jednostki wraz z montażem, w przyszłym tygodniu muszę podjąć decyzje. LG Standard Plus P12EN 3,5kW - 3340 złLG Basic E12EM 3,5kW - 2860 złRotenso Muna 3,5kW - 3900 złRotenso Sole 3,5kW - 2580 złRotenso Kasai 3,5kW - 2370 złVivax R-Design ACP-12CH35AERI 3,5kW - 2780 złVivax S-Design ACP-12CH35AESI 3,5kW - 2620 złVivax Z-Design ACP-12CH35AEZI 3,5kW - 2420 zł Z tego co wyczytałem najlepiej wypada Japończyk Rotenso Muna i Solo Różnica w wyposażeniu, poborze prądu Muna:filtr plazmowyNawiew powietrza 4D sterowanie automatyczneFiltr Rotenso z jonami srebra Silver IonA+++/A++Roczne zużycie energii - chłodzenie kWh/a 144 Sole:Super Jonizator iAIRFiltr antybakteryjny HEPA iAIRA++/A+Roczne zużycie energii - chłodzenie kWh/a 201 Proszę o poradę, na początku byłem nastawiony tylko na LG BASIC, ale jak porównam cenę i wyposażenie, to już ten LG tak dobrze nie wypada. Lecz z tego co widzę klimatyzator nie służy wyłącznie do chłodzenia, lecz także do oczyszczania powietrza z bakterii, nieprzyjemnych zapachów. Klimatyzator chcę używać prawie cały rok, moje dom jest umiejscowiony nieopodal Wisły, w kotlinie, gdzie jakość powierza jest kiepska. Mamy duży poziom zawilgocenia, częste mgły, słaby przepływ świeżego powietrza, w dodatku dużo różnych nieprzyjemnych zapachów w tych rejonach można spotkać. Więc nie zawsze można okno otworzyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/212424-pok%C3%B3j-17m2-jaki-klimatyzator-wybra%C4%87-z-oferty-kt%C3%B3r%C4%85-mi-zaproponowano/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts