Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie. Pod koniec kwietnia br. panowie brukarze położyli mi kostkę przed domem - wyglądała super przez pierwsze dwa dni. Kostka to Pavimo firmy Semmelrock gat. I. Obecnie wygląda tak jak w załącznikach - te białe plamy to wykwity - tylko czy nie za dużo ich jest ?

Poza tym kilka kostek zmieniło wierzchnią strukturę jak na załączonych zdjęciach (pofałdowała się) no i co gorsza wszystkie kostki zrobiły się szare a nie grafitowe. Mam kilka tych kostek luzem schowanych w garażu i tamte są grafitowe - a te które leżą są... szare...

Może panikuje... wykonawca powiedział że to po zimie zniknie, a jak nie to będziemy reklamować.

W każdym bądź razie nie widziałem jeszcze u siebie suchej kostki - zawsze jest większa część mokra - nawet w upały nie wysychała (załączone zdjęcie) . Mam też położoną inną kostkę za domem - Polbruk prostokąt bez faz - no i tam jest wszystko super - nawet kolor jest okej w porównaniu z tym Semmelrock'iem...

Poradźcie Panowie czy zgłaszać reklamację, czy jeszcze poczekać.

Pozdrawiam serdecznie

t_20160708_172003_118.jpg

t_20160707_192051_368.jpg

t_20160523_194015_607.jpg

t_20160622_065858_450.jpg

t_20160612_143509_112.jpg

https://forum.murator.pl/topic/212430-wykwity-czy-mo%C5%BCe-jaka%C5%9B-wada/

• 2 weeks później...
To są wykwity. Czy brukarze po zakończeniu robót impregnowali nawierzchnię? Albo czy Twoja kostka ma pokrycie podobne do np. bruketowskiego Perlonu? W przeciwnym wypadku wystąpienie wykwitów jest bardzo prawdopodobne, jednak po jakimś czasie powinny zniknąć. Jak beton jak to się mówi "dojrzeje".
https://forum.murator.pl/topic/212430-wykwity-czy-mo%C5%BCe-jaka%C5%9B-wada/#findComment-7142848