mpendzik 16.07.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Witam serdecznie. Pod koniec kwietnia br. panowie brukarze położyli mi kostkę przed domem - wyglądała super przez pierwsze dwa dni. Kostka to Pavimo firmy Semmelrock gat. I. Obecnie wygląda tak jak w załącznikach - te białe plamy to wykwity - tylko czy nie za dużo ich jest ? Poza tym kilka kostek zmieniło wierzchnią strukturę jak na załączonych zdjęciach (pofałdowała się) no i co gorsza wszystkie kostki zrobiły się szare a nie grafitowe. Mam kilka tych kostek luzem schowanych w garażu i tamte są grafitowe - a te które leżą są... szare... Może panikuje... wykonawca powiedział że to po zimie zniknie, a jak nie to będziemy reklamować. W każdym bądź razie nie widziałem jeszcze u siebie suchej kostki - zawsze jest większa część mokra - nawet w upały nie wysychała (załączone zdjęcie) . Mam też położoną inną kostkę za domem - Polbruk prostokąt bez faz - no i tam jest wszystko super - nawet kolor jest okej w porównaniu z tym Semmelrock'iem... Poradźcie Panowie czy zgłaszać reklamację, czy jeszcze poczekać. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 26.07.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 To są wykwity. Czy brukarze po zakończeniu robót impregnowali nawierzchnię? Albo czy Twoja kostka ma pokrycie podobne do np. bruketowskiego Perlonu? W przeciwnym wypadku wystąpienie wykwitów jest bardzo prawdopodobne, jednak po jakimś czasie powinny zniknąć. Jak beton jak to się mówi "dojrzeje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts