mpendzik 16.07.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Witam serdecznie. Pod koniec kwietnia br. panowie brukarze położyli mi kostkę przed domem - wyglądała super przez pierwsze dwa dni. Kostka to Pavimo firmy Semmelrock gat. I. Obecnie wygląda tak jak w załącznikach - te białe plamy to wykwity - tylko czy nie za dużo ich jest ? Poza tym kilka kostek zmieniło wierzchnią strukturę jak na załączonych zdjęciach (pofałdowała się) no i co gorsza wszystkie kostki zrobiły się szare a nie grafitowe. Mam kilka tych kostek luzem schowanych w garażu i tamte są grafitowe - a te które leżą są... szare... Może panikuje... wykonawca powiedział że to po zimie zniknie, a jak nie to będziemy reklamować. W każdym bądź razie nie widziałem jeszcze u siebie suchej kostki - zawsze jest większa część mokra - nawet w upały nie wysychała (załączone zdjęcie) . Mam też położoną inną kostkę za domem - Polbruk prostokąt bez faz - no i tam jest wszystko super - nawet kolor jest okej w porównaniu z tym Semmelrock'iem... Poradźcie Panowie czy zgłaszać reklamację, czy jeszcze poczekać. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/212430-wykwity-czy-mo%C5%BCe-jaka%C5%9B-wada/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 26.07.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 To są wykwity. Czy brukarze po zakończeniu robót impregnowali nawierzchnię? Albo czy Twoja kostka ma pokrycie podobne do np. bruketowskiego Perlonu? W przeciwnym wypadku wystąpienie wykwitów jest bardzo prawdopodobne, jednak po jakimś czasie powinny zniknąć. Jak beton jak to się mówi "dojrzeje". Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/212430-wykwity-czy-mo%C5%BCe-jaka%C5%9B-wada/#findComment-7142848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts