olao 29.07.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 poszukuje info na temat plytek Ariostea; jak się zachowuję podczas użytkowania, jak należy je myć i czy w ogóle warto wydawać na nie pieniądze? stoi przede mną dylemat jak wykończyć podłogę i strasznie podaoba mi sie ariostea jesyne co mnie mocno odstrasza to cena, dodam tylko że interesuje mnie 3 gatunek, gdyz jak tweirdzą sprzedawcy, nie odbiega znacznie od 1 a różnice wynikaja z kolorystki ale w przypadku ariostei kazda płytka wygląda inaczej wiec drobne przebarwienie nie ma znaczenia - jeszcze bardziejbędzie przypominać kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.07.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Gdzie te płytki można kupić? Ile kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izis 30.07.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Zastanów się czy warto.Trzeci wybór to nie tylko różnice w kolorystyce(wbrew temu co mówią sprzedawcy mogo okazać się naprawdę duże).Oznacza to również że w opakowaniu mogą znajdować się płytki uszkodzone(popękane,poszczerbione,porysowane,itd)-to "norma"przy 2-gim lub 3-cim wyborze.No i oczywiście najczęściej nie ma możliwości zwrotu lub reklamacji.Więc dobrze się zastanów czy warto.A to co mówią sprzedawcy zawsze przyjm€j z rezerwą.Oni wszystko wcisną i powiedzą to co chcesz usłyszeć.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olao 02.08.2004 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 witam, dzięki za przestrogę; bardzo się bałam jakosci tych płytek ale w sobotę miałam okazję zoaczyć je na żywo u pewnego Pana; też je kupił w 2 gatunku i odpadów miał kilka płytek - więc nie jest z nimi tak żlecena cóż - kształtuje się od 120 do 150 zł w zależności od sklepuw większości p0rzypadków można je znależć u osób mającychb zachodnie płytki jest to wyrób włoski ARIOSTEA.dla porównania powiem że pierwszy gat. kosztuje powyżej 300 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izis 02.08.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 No cóż różnica w cenie jest bardzo duża i nie dziwi mnie to,że szukasz oszczędności.Moja przestroga wynika z tego jak "przekombinowali" moi znajomi.Postanowili zaoszczędzić i kupili do pralni w piwnicy płytki 2-giego gatunku,które były tańsze prawie o połowę.To co ukazało się ich oczom po otworzeniu pudełek to Nie wiadomo śmiać się czy płakać. o reklamacji nie było mowy.Skończyło się na tym,że "oszczędność" kosztowała ich więcej,niż 1 gatunek.No a sam efekt nie wart słów.Może to tylko przypadek lub złośliwość magazyniera,ale u mnie na zawsze zostanie obawa przed 2 gatunkiem.Życzę aby tobie nie przydarzyła się taka "oszczędność".Najlepiej,żeby efekt był pierwszorzędny,a portfel nie stracił na wadze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 03.08.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 IZIS chcesz powiedziec ze w 2 badz 3 gatunku norma sa potluczone plytki? to nie norma tylko wciskanie klientowi towaru niezgodnego z umowa. Jezeli takie rzeczy sie zdarzaja to trzeba kozystac z uprawnien kosnumenckich i zadac wymiay towaru na nowy. Oczywiscie moze to byc trudne bo kazdy sprzedawca bedzie sie upieral ze sprzedal cale plytki a zlosliwy klient je potlukl (znam z autopsji :-/. Dlatego proponuje zeby OLAO w sklepie kazda plytke wyjela z pudelka i obejzala. Ty placisz, ty masz czas i ty masz fantazje obejzec towar zanim za niego zaplacisz. Badz asertywna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts