michel943 17.07.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Witam Mam dom ktory ma około. 50 lat i fundamenty sa w kiepskim stanie przemakającym i cały czas sa wilgotne. I niewiem co tu robić znimi ??Puki co to niemam tez w tej chwili kasy zeby cokolwiek zrobic przy nich, doradzaja mi w rodzinie zeby na około domu zrobic chodnik i narazie by cos pomogło.Tylko zastanawiam sie czy jest sens robic chodnik jesli deszcz popada to i tak woda przez ziemie przejdzie i dostanie sie do fudnamentów.Czy lepiej uzbierac wiecej kasy i wtedy ruszyc z wysuszeniem ,izolacja i drenażem ???Prosze o pomoc .. Pozdrawiam MIchał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 17.07.2016 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 W czym niby mialby pomoc chodnik? Tak jak piszesz trzeba wysuszyc zrobic izolacje i drenaz w zaleznosci jaka jest gleba i jak to wszystko wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.07.2016 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Chodnik czy odbój ? Jeżeli wilgoć jest z opadu to odbój pomoże, jeżeli masz wysoki poziom wody gruntowej to odbój nie pomoże. Skąd woda z gruntu czy deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 18.07.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Nie napisałeś czy dom ma piwnice ,czy tylko same fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michel943 18.07.2016 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Dom ma piwnice. Ale dom z poczatku nie miał lecz pozniej została wykopana.Chodzi mi o odbój dokładnie, a woda jest z deszczu.Dom ma dach dwuspadowy i rynny nie sa nigdzie odprowadzone jedynie 1,5 metra od fundamentow.Wiec moze faktycznie tlyko odbojówke zrobić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 18.07.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Witam Mam dom ktory ma około. 50 lat i fundamenty sa w kiepskim stanie przemakającym i cały czas sa wilgotne. I niewiem co tu robić znimi ?? Puki co to niemam tez w tej chwili kasy zeby cokolwiek zrobic przy nich, doradzaja mi w rodzinie zeby na około domu zrobic chodnik i narazie by cos pomogło. Tylko zastanawiam sie czy jest sens robic chodnik jesli deszcz popada to i tak woda przez ziemie przejdzie i dostanie sie do fudnamentów. Czy lepiej uzbierac wiecej kasy i wtedy ruszyc z wysuszeniem ,izolacja i drenażem ??? Prosze o pomoc .. Pozdrawiam MIchał niech ci rodzina nie doradza wykonania chodników,to nic nie da,woda sobie poradzi,a kasę musisz mieć żeby wykonaćodpowiednią izolację przeciwwilgociową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxi26 02.08.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Witam. Podczepię się do wątku jeśli można. Zastanawia mnie spawa nowego domu, który stoi w wodzie opadowej. Teren póki co nie został wyrównany, a mnie martwi fakt zastanej sytuacji na budowie. Przy samym murze na wysokości fundamentów płynie sobie "rzeka" i jest wielka kałuża na samym wejściu... Pogoda jest kiepska i ciągle pada, a deweloper zapewnia nas, że fundamenty są zabezpieczone i nic nie trzeba z tym robić... Ludziska napiszcie czy mam się czym martwić popatrzcie na foty i poradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 03.08.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 witam.jeśli izolacja pozioma jest poprawnie wykonana,to nie martwmy się,a jak ściany dostaną wody na wskutek zalania to trzeba będzie wstawić osuszacze i wysuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 04.08.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam. Podczepię się do wątku jeśli można. Zastanawia mnie spawa nowego domu, który stoi w wodzie opadowej. Teren póki co nie został wyrównany, a mnie martwi fakt zastanej sytuacji na budowie. Przy samym murze na wysokości fundamentów płynie sobie "rzeka" i jest wielka kałuża na samym wejściu... Pogoda jest kiepska i ciągle pada, a deweloper zapewnia nas, że fundamenty są zabezpieczone i nic nie trzeba z tym robić... Ludziska napiszcie czy mam się czym martwić popatrzcie na foty i poradźcie coś. [ATTACH=CONFIG]363078[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]363079[/ATTACH] Ja tak miałem w poprzednim domu. Pomogło obsypanie fundamentów gliną (z lekkim nachyleniem na zewnątrz) i odprowadzenie wody deszczowej z rynien do drenaży rozsączających w dalszej części działki. Ta glina to po prostu ziemia z działki, która była mieszaniną gliny i iłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 05.08.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 święta prawda,od domu spadki muszą być,no i drenaż podstawa,że będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 13.08.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 a ścian nie trzeba osuszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts