Drake9253 17.07.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Witam. Robie remont pokoju i zaistniała koniecznosc dodania nowych gniazdek elektrycznych. Zrobiłem bruzde, zagruntowałem i jutro chce przeprowadzic przewód - stąd moje pytanie. Czy bruzde moge zaszpachlować tynkiem? Przegladam internet i wszedzie piszą ze szpachlują gipsem lub klejem do płytek. Mam 60 kg tynku Dolina Nidy i chciałym go w tym celu wykorzystac. Czy to bedzie problem? Dziekuje z góry za podpowiedżi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzycznabj 17.07.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 w sumie możesz i tynkiem i potem lekko przetrzeć gładzią do wyrównania i wyszlifowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 17.07.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ja również podczas remontu bruzdy po kablach szpachlowałem tynkiem gipsowym, tylko innej firmy. Potem ekipa od gładzi wyrównała wszystko akryl putzem finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake9253 17.07.2016 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ja również podczas remontu bruzdy po kablach szpachlowałem tynkiem gipsowym, tylko innej firmy. Potem ekipa od gładzi wyrównała wszystko akryl putzem finish. Nie dodalem ze mam tynk cementowo-wapienny a nie gipsowy. Czy to robi roznice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 17.07.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ja też miałem tynk cementowo wapienny. Bruzdy uzupelnilem gipsowym goldbandem knaufa, a na całość poszedł akryl putz finish. Jeśli nie będziesz kładł gładzi po całości to wypelnienie bruzd będzie się odznaczac od reszty ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake9253 17.07.2016 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Jeśli nie będziesz kładł gładzi po całości to wypelnienie bruzd będzie się odznaczac od reszty ściany. Gładź bede kładł w całym pokoju, wiec wszystko powinno ładnie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 17.07.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Będzie, tylko bruzdy zrób odpowiednio głębokie, żeby kable po czasie się nie odznaczały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake9253 18.07.2016 03:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Mam na 2 cm... wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 02.08.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Szanowny Panie, bruzdy można wypełnić klejem gipsowym. Ważne, aby zrobić to na „zero”, żeby następnie nanieść i zlicować powierzchnię z użyciem gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Jeśli ściana będzie szpachlowana w całości, to miejsca, gdzie wypełnione zostały bruzdy nie powinny być widoczne. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts