Loczeski 18.07.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Witam.Trochę się naczytałem i w sumie jeśli chodzi o mozaikę szklaną oraz dekoracyjne płytki ścienne (również szklane) to jedni piszą o elastycznych klejach cementowych białych, jedni o klejach do luster, inni jeszcze o klejach dypresyjnych, nawet na silikon. Wiadomo chodzi tutaj o te przebarwienia które mogą się pojawić. Chciałbym wyjaśnić tą kwestie z kimś doświadczonym który wytłumaczy dlaczego ten, a nie inny klej musi być użyty do mozaiki szklanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanwalec 18.07.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ja wybrałam elastyczne kleje ścienne, 2 lata i trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 18.07.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Wg mnie większość problemów pojawia się z powodów błędów wykonawczych, estetyki pracy itp. Rodzaj kleju to nie ma wiele do czynienia. Mozaikę, w zależności od miejsca zabudowania, podłoża, klei się na klejach elastycznych, cementowych, epoksydowych, poliuretanowych i innych a to jak później mozaika wygląda do już zależy od umiejętności osoby która to układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 18.07.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Najprostsze pytanie: co zaleca producent? Czy kupione w markecie od "diabli wiedzą kogo" a "fachura" z działu stwierdził montuj pan na kleju elastycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loczeski 19.07.2016 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Rozumiem, a te przebarwienia to jaki może być powód ? ( dobrze było by zapobiec temu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 19.07.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Jeżeli kupisz tanie kleje - to przebarwienia wyjdą z cementu jaki jest w klejach. Zadzwoń do producenta - niech poda na czym. Montować możesz i na gie... ale jeśli nie zamontujesz tak jak zaleca producent to nie będziesz mial gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts