Budynio 18.07.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Witam, Mam problem, w mieszkaniu deweloper położył mi tynki cementowo-wapienne i do połączenia sufitu z płyt GK ze ścianą użył siatki i gipsu(gładzi). Tynki są ładne i w miarę gładkie i podoba mi się ich struktura i nie chciałem nakładać żadnych gładzi z uwagi też na duże koszty ale teraz mam tak że przy suficie na ścianie mam ok 10 cm pasek gładzi i resztę ściany o innej fakturze. Jakie macie pomysły co z tym można teraz zrobić żeby nie było konieczności nakładania gładzi? Jakoś usunąć tą gładź a połączenie wypełnić np. akrylem? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 18.07.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ja na twoim miejscu pomalował bym tą gładz gruntem z piaskiem kwarcowym np. Atlas cerplast ( faktura powinna ci się mniej więcej wyrównać )Tylko polecał bym jakiś wałek nie pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 18.08.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Szanowny Panie, Czy opisany efekt występuje w całym mieszkaniu czy też w jednym pomieszczeniu? Również sugeruję pomalowanie gładzi farbą z piaskiem kwarcowym. W zależności od struktury tynku można tu wykorzystać ACRYL-PUTZ® GK 42 Grunt polimerowy kontakt lub Farbę Podkładową MAGNAT Style (posiada ona mniejszy kamień). Malowanie należy wykonać tylko w miejscach, gdzie jest gładź. Następnie całość można pokryć Śnieżką Grunt i ocenić efekt prac. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts