malka9 22.03.2017 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 O trudnościach z kątami prostymi nie słyszałam. Ale za to słyszałam kilka opinii, że łatwi ten zlew potłuc. Może "łatwo" to też niezbyt dobre słowo, ale że są przypadki, ze coś się odłamało, pękło itp. Sama się zastanawiałam nad takim zlewem i nadal bardzo mi się podoba. Ale te problemy z czyszczeniem trochę mnie odstraszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroo31 09.05.2017 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Nie polecam zlewu z plyty bardzo trudne w utrzymaniu czystosci - katy proste Wiem ze jest na rynku firma ktora posiada ceramiczne i granitowe w kolorze szarym - warto poszukac - kuchni nie robi sie na rok (nie chce pisac na forum nazwy firmy) Nie miałem problemów z utrzymaniem czystości nigdy. Kąty proste? Wystarczy mieć dobre ciśnienie w kranie! No nie ma przecież zabrudzeń w zlewie ze smaru silnikowego. Ja posiadam od roku zlewozmywak granitowy od https://primagran.pl/ i uważam, że jest OK. Prawdobodobnie mogła Pani trafić na gorszy materiał trochę. Trzeba sprawdzać, ja wcześniej miałem zwykły zlew stalowy i to nie było to. Nie chcę teraz pisać, że mam rację, po prostu nie mieszajmy może wszystkich zlewów do jednego worka. Piszmy nazwy producentów, bo możliwe że mówimy o innych produktach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 09.05.2017 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Nie miałem problemów z utrzymaniem czystości nigdy. Kąty proste? Wystarczy mieć dobre ciśnienie w kranie! No nie ma przecież zabrudzeń w zlewie ze smaru silnikowego. Ja posiadam od roku zlewozmywak granitowy od https://primagran.pl/ i uważam, że jest OK. Prawdobodobnie mogła Pani trafić na gorszy materiał trochę. Trzeba sprawdzać, ja wcześniej miałem zwykły zlew stalowy i to nie było to. Nie chcę teraz pisać, że mam rację, po prostu nie mieszajmy może wszystkich zlewów do jednego worka. Piszmy nazwy producentów, bo możliwe że mówimy o innych produktach No właśnie, nie wrzucajmy wszystkich zlewów do jednego worka. W wątku, który założyłam chodzi o zlew podwieszany z naturalnego prawdziwego kamienia - granitu, z którego robi się też blaty kuchenne. Zlew, który pokazujesz w linku nie jest z naturalnego kamienia tylko mieszanki (kompozyt), który jest kilka razy tańszy od naturalnego kamienia - granitu i jak się wpatrzysz, to zobaczysz, że rogi ma zaoblone, a nie pod kątem 90 stopni. Tego typu zlew jak pokazujesz, a o którym potocznie mówi się granitowy, to miałam w poprzednim mieszkaniu i rzeczywiście z utrzymaniem rogów nie było problemu, dzięki właśnie delikatnie zaoblonym rogom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts