adamowski10 18.07.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 (edytowane) Cześć, w piątek ruszam z remontem i postanowiłem, że dopytam co nieco o montaż ościeżnic. Szykują się u mnie dwie sytuacje: 1) Wycięcie otworu w ściance kg i wstawienie ościeżnicy z drzwiami 2) Pozbycie się futryn w zwykłych ścianach i montaż jedynie ościeżnic bez drzwi Obie ościeżnice będą regulowane, bez progowe (te same). Ad 1) Powiedzcie mi czy dobrze myślę: Najpierw wycinam przejście w kg, na około jego wzmacniam konstrukcje stelażem, następnie przykładam ościeżnice, za pomocą klinów ustawiam ją równo, między wzmocnienie a ościeżnicę wkłada się piankę i po wypsnięciu i odcięciu nadmiaru montuje się drugą stronę? Ad 2) Na co muszę uważać by zrobić to prosto by w razie późniejszego montażu drzwi nie okazało się, że jest krzywo, drzwi nie pasują? I jeszcze jedno pytanie - zastanawiam się czy nie lepiej zamontować drzwi przesuwane, które będą chowały się w kg. Ale tutaj pytanie jak to wygląda z szczelnością dźwiękową takich drzwi? O ile mniej więcej % więcej dźwięku się przedostaje? Dodam, że to będzie mój pierwszy raz ale strasznie się chcę tego podjąć i nauczyć Edytowane 18 Lipca 2016 przez adamowski10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.07.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Bierzesz fakturę zakupu, spisujesz dane firmy i na jej adres wysyłasz reklamację na partacką robotę. TO było łatwo sprawdzić - wystarczyło sprawdzić miarką na górze, na środku i na dole. Sprawdzenie poziomicą już niemal całkiem wyeliminowało by problem.a teraz? Demontaż przynajmniej tej części która stoi krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.07.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Adamowski10 - pkt 1 ogólnie rzecz ujmując dobrze myślisz. Oczywiście do wklejenia pióra używasz silikonu NEUTRALNEGO bo popali Ci laminat. Co do punktu drugiego: -czy będzie to ościeżnica tunelowa czy regulowana pod skrzydło które będzie montowane później -jeśli regulowana (z zawiasami) to czy będzie miała ten sam rozmiar co w pkt 1? -jeśli tak, to może warto byłoby użyć jednego skrzydła do ustawiania dwóch ościeżnic . P.S. - jak będzie to Twój pierwszy raz, to nie polecam Ci zaczynać od przesuwnych chowanych w ścianę. Wydaje mi się, że może to być zbyt głęboka woda dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts