krzychu74 15.07.2002 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2002 Jak należy uwzględnić montaż drzwi (dokładniej futryny) przy wykonywaniu wylewek, a czy w ogóle można wykonwyać wylewki, a potem montować futryny czy kolejność nie powinna być odwrotna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 15.07.2002 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2002 Drzwi mają przeważnie 2,02m wys. futryny 2,06,myślę że latwiej przyciąć później drzwi niż kombinować coś z futryną.Tak że najlepiej by było najpierw futryny później wylewki.Oczywiście to tez zalezy od futryny(stalowa czy drewniana)ale jezeli nie przewidujesz progow to lepiej dół futryny osadzić w betonie.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 15.07.2002 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2002 dzięki Mario, właśnie myślałem żeby tak zrobić, tj. dolną część futryny schować w betonie aby uniknąć progów (mam nie dobre doświadczenia z progami w domu, w którym teraz obecnie mieszkam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 15.07.2002 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2002 Są też(coraz powszechniejsze) ościeżnice, które montuje się po zakończeniu wszystkich prac tzn.tynki,podłogi,malowanie. Jest to wygodne ponieważ ościeżnica nie jest narażona na uszkodzenia podczas prac wykończeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 15.07.2002 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2002 Moi gorale stwierdzili ze osadzaja dzrzwi wew po wylewkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 15.07.2002 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2002 Moi marynarze powiedzieli że dolem futryna tez musi się czegoś trzymac kiedys byl próg teraz są dyble albo zamocowanie w betonie wylewki:smile:Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dlugi 16.07.2002 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2002 Witam Jestem juz po montazu drzwi - montowalem po wylewkach. Nie zamierzam miec progow w domu. Moje drzwi (Pol-Skone) maja 17mm od spodu oscieznicy do spodu skrzydla. Montujac oscieznice na wylewce juz by to bylo za malo na parkiet. Zalewajac w wylewce czesc oscieznicy skazujecie sie na podcinanie drzwi (tym bardziej ze ile chcecie zalac? - 5mm? - co to utrzyma?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 16.07.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2002 Przecież ja się nie upieram ze musi być zabetonowana,wcześniej napisalem że zależy jaka futryna.Przedstawilem tylko opcje mocowania.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts