Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skosy na poddaszu lane czy GK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

^^

myslisz ze da sie zrobić za 300 PLN projekt skosów? wiesz na jakiej to jest zasadzie? trzeba to zrobić w jeden dzien bez obliczen na pale tyle ile wydaje sie wsadzic tam zbrojenia, bedziesz to robil dłużej niz dzien doplacisz do interesu

porzadny rysunek zbrojeniowy z tabelkami stali itp to jeden dzień

Panowie, skontaktowalem się dzisiaj z jednym z wykonawców, dla którego lane skosy to chleb powszedni. Oprócz klasycznego żelbetu on poleca i często robi Kleina z cegły dziurawki. Co myślicie?

Nie wiem co to strop Kleina ale prawdopodobnie widziałem na zywo coś takiego, w deskowaniu ulozone pustaki ceramiczne zalane betonem, wyglądało to slabo a w dodatku było to okropnie grube, coś ponad 20 cm....tylko po contakie grube.

Pomiędzy krokwie nie daje się styropianu i nie okrywa się styropianem elementów drewnianych

Masz na to jakieś paragrafy?

Dobra, pomińmy to.

Podam przykład z rolnictwa.

Ziarno prosto z kombajnu. Grubość 1,2m wysokości. Bez suszenia.

Brak kanałów wentylacyjnych, leży sobie i wysycha.

Brak pleśni. Naturalne "kanały" odprowadzające wilgoć.

Śmiem twierdzić, że Twoje stwierdzenie iż drewna nie okrywa się styropianem, nie jest prawdziwe.

Nie określiłeś warunków brzegowych.

Napisz, co miałeś na myśli.

Edytowane przez klaudiusz_x

• 1 year później...
  • 4 months później...
U mnie rzeczywiście styk skosu z częścią płaską stryszku był nierówny, pofałdowany (widać to nawet na zdjęciach powyżej) - nie przejmowałem się tym, bo byłem zdecydowany na pianę. Ale te nierówności nie były jakieś duże, uważam, że styropian też dałoby się przykleić.