kemot_p 12.10.2017 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Mi projekt robi architekt/konstruktor z Krakowa, a będzie adaptował lokalny, który jest równocześnie KB. Koszt projektu lanych skosów 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 12.10.2017 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 ^^myslisz ze da sie zrobić za 300 PLN projekt skosów? wiesz na jakiej to jest zasadzie? trzeba to zrobić w jeden dzien bez obliczen na pale tyle ile wydaje sie wsadzic tam zbrojenia, bedziesz to robil dłużej niz dzien doplacisz do interesu porzadny rysunek zbrojeniowy z tabelkami stali itp to jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.10.2017 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Nie wiem, nie znam się tyle po prostu mi architekt napisał że doliczy do projektu, jeśli zamiast k-g wybiorę żelbet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 12.10.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 ^^A to co innego jak ktos i tak robi całość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.10.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Panowie, skontaktowalem się dzisiaj z jednym z wykonawców, dla którego lane skosy to chleb powszedni. Oprócz klasycznego żelbetu on poleca i często robi Kleina z cegły dziurawki. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 13.10.2017 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Jeśli umie prawidłowo wykonać monolit to ja bym wybrał monolit, będziesz miał gładko i ładnie przynajmniej od spodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 13.10.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Panowie, skontaktowalem się dzisiaj z jednym z wykonawców, dla którego lane skosy to chleb powszedni. Oprócz klasycznego żelbetu on poleca i często robi Kleina z cegły dziurawki. Co myślicie? Chcesz mnie średnio czy bardzo dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.10.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Chcę mieć dobry, szczelny strop, wygluszajacy deszcz i maksymalnie ciepły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 13.10.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 ^^ no to żelbet , nad takimi "wynalazkami" jak strop kleina nawet sie nie zastanaiwaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 13.10.2017 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Panowie, skontaktowalem się dzisiaj z jednym z wykonawców, dla którego lane skosy to chleb powszedni. Oprócz klasycznego żelbetu on poleca i często robi Kleina z cegły dziurawki. Co myślicie? Nie wiem co to strop Kleina ale prawdopodobnie widziałem na zywo coś takiego, w deskowaniu ulozone pustaki ceramiczne zalane betonem, wyglądało to slabo a w dodatku było to okropnie grube, coś ponad 20 cm....tylko po contakie grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstawik 15.10.2017 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Koledzy, a będziecie dawać jakąś membranę na więźbę? Jeśli tak, to jaką? Przy lanych skosach chyba nie ma jakichś restrykcyjnych wymagań, jak przy poddaszu z GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 15.10.2017 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Pytałem kilku doradców technicznych producentów membran i wszyscy zgodnie że tutaj nie trzeba szaleć wystarczy taka podstawowa membrana typu 130 g.Ja akurat dam 200 g ale nie dla tego że jest taka potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 16.10.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 (edytowane) Pomiędzy krokwie nie daje się styropianu i nie okrywa się styropianem elementów drewnianych Masz na to jakieś paragrafy? Dobra, pomińmy to. Podam przykład z rolnictwa. Ziarno prosto z kombajnu. Grubość 1,2m wysokości. Bez suszenia. Brak kanałów wentylacyjnych, leży sobie i wysycha. Brak pleśni. Naturalne "kanały" odprowadzające wilgoć. Śmiem twierdzić, że Twoje stwierdzenie iż drewna nie okrywa się styropianem, nie jest prawdziwe. Nie określiłeś warunków brzegowych. Napisz, co miałeś na myśli. Edytowane 16 Października 2017 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 16.10.2017 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Masz na to jakieś paragrafy? Śmiem twierdzić, że Twoje stwierdzenie iż drewna nie okrywa się styropianem, nie jest prawdziwe. Nie określiłeś warunków brzegowych. A czy ja Ci zabraniam, okryj sobie styropianem co tylko chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 21.10.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 (edytowane) Warunki brzegowe...Z góry nie dasz styro... Nie ma takiej możliwości.Chyba że masz ocieplenie nakrokwiowe, wtedy robi się inaczej. Edytowane 22 Października 2017 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.05.2019 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 W końcu i ja doczekałem się lanych skosów: Zbrojenie z drutu fi 12, oka 30 na 30 cm. W każdym polu układane częścią płaską dwie cegły dziurawki - w jednym polu wzdłuż, w sąsiednim w poprzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 17.10.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Mam pytanie. Co np jeżeli pojawią się nierówności po wyschnięciu? Np styk skosu z częścią płaską będzie pofałdowany? Wtedy da radę to oszlifować żeby styro w miarę przylegało? Czy pilnować wykonawcy żeby przy fazie schnięcie korygować nierówności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.10.2019 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 U mnie rzeczywiście styk skosu z częścią płaską stryszku był nierówny, pofałdowany (widać to nawet na zdjęciach powyżej) - nie przejmowałem się tym, bo byłem zdecydowany na pianę. Ale te nierówności nie były jakieś duże, uważam, że styropian też dałoby się przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts