Hadar1991 19.07.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 W moim domu rodzinnym zostało położone ok 170 m^2 kostki brukowej (wjazd do garażu, w samym garażu, dojście do piwnicy i altany oraz w miejscu wyznaczonym pod rozkładany basen stelażowy). Mój tata chciałby zabezpieczyć świeżo położoną kostkę brukową przed zniszczeniami (a w garażu również przeciwko plamom oleju etc). Czytałem trochę o impregnatach do kostki brukowej i widziałem, że opinie na ich temat są naprawdę różne. Mojemu tacie raczej nie zależy na efekcie mokrej kostki czy też uwydatnieniu koloru tylko na zabezpieczeniu jej przed fizycznymi zniszczeniami. Stąd moje pytanie - w jaki sposób polecalibyście ją zabezpieczyć? Może jakiś konkretny impregnat? Czy może coś zupełnie innego o czym nie mam pojęcia? Mój tata przewiduje budżet ok. 400 PLN - robotę wykona sam, chodzi tylko o wybranie odpowiedniego środku. Kostkę brukową mamy w kształcie prostopadłościanu o dwóch kolorach - takim zwykłym szarym i takim nieregularnym ciemnoniebieskim (najwyżej jutro mogę się dopytać co to dokładnie za kostka jest). Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 22.07.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Impregnat raczej nie zabezpieczy przed zniszczeniami - ma tak jak napisałeś sprawić by uwydatnić kolor albo zapobiec wykwitom. Jedynym sposobem zabezpieczenia przed uszkodzeniami mechanicznymi jest dobra jakość kostki. I dobre jej położenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 27.08.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Ja już koledze napisałem, że impregnat to nie jest rozwiązanie jego problemu. Nawet ten najlepszy na świecie, bo jego kostka jest uszkodzona mechanicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts