S.J. 20.07.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Witam posiadam piec Kamen WG Premium 15kw. Do instalacji mam podłączone ogrzewanie podłogowe na całym parterze o powierzchni ok. 80m2, z osobną pompką. Druga pompa jest od co i cwu jednoczesnie,bojler 300l oraz zawór 4d. W tej chwili mam zakręcone zawory na ogrzewanie a odkręcona na CWU. Mam pytanie czy instalator dobrze podłączył zawór 4D jeśli bojler jest wpięty przed zawór? Nie rozumiem czemu ogrzewanie bojlera odbywa się przez zawór 4D.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.07.2016 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Witam posiadam piec Kamen WG Premium 15kw. Do instalacji mam podłączone ogrzewanie podłogowe na całym parterze o powierzchni ok. 80m2, z osobną pompką. Druga pompa jest od co i cwu jednoczesnie,bojler 300l oraz zawór 4d. W tej chwili mam zakręcone zawory na ogrzewanie a odkręcona na CWU. Mam pytanie czy instalator dobrze podłączył zawór 4D jeśli bojler jest wpięty przed zawór? Nie rozumiem czemu ogrzewanie bojlera odbywa się przez zawór 4D.? daj schemat i typ zaworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.J. 21.07.2016 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 daj schemat i typ zaworu W tej chwili nie mam jak podesłać schematu, a zawór to Afriso ARV 486 4D 1 1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.J. 21.07.2016 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Głównie chodzi mi o to że większość wykonawców robi wyjscie na bojler przed zaworem 4D. W lecie nie ma problemu bo grzeję wodę a gorąca woda wraca do pieca przez co piec się nie poci, jednak w zimie pasuje żeby piec grzał wode na ok 60st ale co z podłogówką? Czy jeśli w instalacji podłogowej posiadam zawór herz z kapilarą i zawór mieszający to moge puścic na podłogówkę wode nagrzaną do 60st? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts