dawid1346 20.07.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Witam.Mam pokój który kiedyś od wewnątrz był ocieplony styropianem, teraz mam ocieplony cały dom z zewnątrz.Czy muszę usunąć wewnętrzne ocieplenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 21.07.2016 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Witam. Mam pokój który kiedyś od wewnątrz był ocieplony styropianem, teraz mam ocieplony cały dom z zewnątrz. Czy muszę usunąć wewnętrzne ocieplenie ? Przy jakichkolwiek ociepleniach kluczowym problemem jest gdzie para wodna z powietrza styka sie z materiałem tak zimnym ze moze sie wykroplic. A wykroplona woda to kłopot (grzyb). Para wodna jest niegrozna, woda jest grozna. Odpowiedz na Twoje pytanie jest uzalezniona od bardzo duzej ilosci czynników: - jakosci wentylacji w pomieszczeniu, - wilgotnosci i temperaturze w pomieszczeniu - jakosci (szczelnosci) ocieplnia wewnetrzengo, czy jest szczelne i gazy (para wodna) moze sie za to ocielenie dostawac czy nie - grubosci wszystkich warstw (obu ocieplen i samego muru), materialu tych warstw. - miejscu gdzie mieszkasz (temperatura zewnetrzna) Reasumujac, nie da sie odpowiedziec na Twoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts