Ivonex 20.07.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) Mamy 2 kominy - jeden wentylacyjny z kształtek i jeden spalinowy systemowy.Kominy chcemy ocieplić/wyłożyć ponad dachem klinkierem -ponoć to rozwiązanie najsolidniejsze. Sufit poddasza lekki, więc majster sugeruje zrobić zbrojny wieniec tuż pod dachem, na którym położy się dziurawkę w zakresie strychu i klinkier nad dachem. Pytanie czy komin wytrzyma takie dodatkowe obciążenie? Czy robicie podobnie czy całkiem inaczej? B. proszę o odpowiedzi. Pozdarwiam Edytowane 21 Lipca 2016 przez Ivonex Uściślenie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.07.2016 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Jak popatrzysz na rysunki instruktażowe producentów kominów, to nie widzą w tym problemu...W praktyce też daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.07.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Ja mam tak zrobione i jest o.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 24.07.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 A u mnie wersja trochę "chudsza": wełna Rockw... 3 cm , klej siatka, narożniki, grunt. Potem marmolit i czapki metalowe na kominach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts