kamil.szymczak 21.07.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Witam, posiadam 2 pokojowe mieszkanie z aneksem łącznie 42 mkw, jako że to jest deweloperka zdecydowałem się na montaż klimatyzacji już teraz do dyspozycji mam duży balkon 9mkw na jednostkę zewnętrzną do którego dostęp jest z sypialni jak i salonu. Sypialnia ma 9 metrów, salon 17mkw + kuchnia z przedpokojem 10mkw. Zastanawiam się nad systemem, lepiej multisplit, najmniejszą jednostkę do sypialni a do salonu drugą czy może układ kanałowy? w całym mieszkaniu będzie sufit podwieszany. Sypialnia będzie schładzana tylko do snu, sporadycznie w dzień, większość czasu spędzona będzie w salonie/kuchni. Co do sterowania to myślę, że przepustnice powietrza załatwią sprawę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 26.07.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 wystarczy zwykły split w salonie. do sypialni nie potrzebujesz bo na noc nie ma co włączać. a w dzień chodząc po mieszkaniu troche wymieszasz powietrze i bedzie OK. takie rozwiązanie sprawdza się u mnie w mieszkaniu. 9000BTU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil.szymczak 30.07.2016 01:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Wybrałem rozwiązanie multisplit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts