Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Przepraszam jeżeli piszę w złym dziale, albo odpowiedź już była, ale jestem tu pierwszy raz i się gubię.

Jestem właśnie w trakcie ocieplania domu, tj. ocieplania przez firmę.

Mój problem polega na tym, że w trakcie pracy okazało się że miejscami ściany są krzywe, i w niektórych miejscach trzeba zmienić grubość styropianu z 10 na 15 cm.

Posiadam spisaną umowę, w której wyszczególnione jest że ocieplane będzie styropianem 10, jest podany całkowity koszt wraz z robocizną, i zadatkiem,

kwota za materiał podana na umowie została zapłacona przed dostarczeniem, połowa robocizny również została już zapłacona. Właściwie to wg umowy pozostało do zapłacenia tylko druga część robocizny + dodatkowa praca umówiona "na gębę".

I teraz pojawia się moje pytanie, czy wykonawca może zażądać dodatkowej dopłaty za materiał(inna grubość styropianu), i jak myślicie w jakiej wysokości ?

Nie ukrywam że mógłby być to dla mnie mały problem.

https://forum.murator.pl/topic/212598-dop%C5%82ata-do-ocieplenia/

czy wykonawca może zażądać dodatkowej dopłaty za materiał(inna grubość styropianu)

Zmienił grubość bez Twojej wiedzy, czy ustaliliście to wspólnie?

Jeśli wspólnie to należałoby się z tego rozliczyć.

jak myślicie w jakiej wysokości ?

Moim zdaniem w takiej jak on sam dopłacił na hurtowni.

https://forum.murator.pl/topic/212598-dop%C5%82ata-do-ocieplenia/#findComment-7142555