gandzia40 21.07.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 WitamPrzepraszam jeżeli piszę w złym dziale, albo odpowiedź już była, ale jestem tu pierwszy raz i się gubię.Jestem właśnie w trakcie ocieplania domu, tj. ocieplania przez firmę.Mój problem polega na tym, że w trakcie pracy okazało się że miejscami ściany są krzywe, i w niektórych miejscach trzeba zmienić grubość styropianu z 10 na 15 cm. Posiadam spisaną umowę, w której wyszczególnione jest że ocieplane będzie styropianem 10, jest podany całkowity koszt wraz z robocizną, i zadatkiem,kwota za materiał podana na umowie została zapłacona przed dostarczeniem, połowa robocizny również została już zapłacona. Właściwie to wg umowy pozostało do zapłacenia tylko druga część robocizny + dodatkowa praca umówiona "na gębę". I teraz pojawia się moje pytanie, czy wykonawca może zażądać dodatkowej dopłaty za materiał(inna grubość styropianu), i jak myślicie w jakiej wysokości ?Nie ukrywam że mógłby być to dla mnie mały problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 21.07.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Jak ściany są krzywe to na siłe nie ma co trzymać pionu tylko jechać tj daje płaszczyzna. Ale jak juz chcą robić ładnie to dokup im kilka paczek styro 2, 3, 4 i 5cm i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 25.07.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 czy wykonawca może zażądać dodatkowej dopłaty za materiał(inna grubość styropianu) Zmienił grubość bez Twojej wiedzy, czy ustaliliście to wspólnie? Jeśli wspólnie to należałoby się z tego rozliczyć. jak myślicie w jakiej wysokości ? Moim zdaniem w takiej jak on sam dopłacił na hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts