Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przeskok na lepsze - Grodziski Sen

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jutro wpadam na działkę z aparatem więc będą pierwsze zdjęcia :)

Nie napisałem jeszcze jednego, a istotnego faktu. Będziemy jednak szli w kierunku domu z pełnym piętrem i to jest nasz obecny cel.

Koncepcja projektu już się opracowuje. Jutro na działce tyczymy miejsce pod blaszak i wyznaczamy miejsce na wc, bo w niedzielę go przywozimy. Już wszystkie rzeczy elektryczne dojechały - będę więc jutro montował z tego mini rozdzielnie.

W przyszłym tygodniu będę też składał papierki do gestorów sieci przyłączeniowych, niech już proces ruszy.

• 2 weeks później...

do_ww.jpg

A tutaj blaszak. Ostatnie 2 weekendy spędziłem w większości na działce. Udało się wykonać to co zaplanowane. Dla wszystkich co rozważają robienie odwiertów ręcznym świdrem - u nas było tych odwiertów 65, gdyby nie wiertnica to tydzień z głowy, a tak to udało się w 1 dzień.

Podsumowując:

Nie mamy dość: czasu

na działce mamy:

1. wodę (studnia)

2. prąd od sąsiada

3. ogrodzenie - ale bez bramy, powstaje dopiero

4.blaszak

Nie mamy wciąż projektu, tzn koncepcje już są zaawansowane, ale chwilę zajmie ich dopieszczenie :)

A co to za studnia taka płytka? Abisynka? Ja planuję raczej głębinówkę, jako alternatywne źródło wody, chyba, że mi coś się zmieni.

Jak najbardziej podeślij mi do nich numer.

A jak architekci? Jeśli są ok, to także poproszę o kontakt. :)

Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Czyli konsekwentnie do przodu z robotą;)

też mieliśmy wiercić studnię na początku budowy były takie plany i przymiarki. Udało się jednak jakoś przetrwać bez wody (4 długie lata!!!!!) no i się doczekam chyba w końcu wodociągu - umowa z zakładem wodociągów podpisana termin realizacji listopad:lol2:

czekam na projekt domku waszego;)

Witajcie ponownie,

Udało mi się złożyć dzisiaj wnioski do PGE i do ZWIK! no to terminy śmigają! :)

@kemot_p Bojanowski Marek 696 292 503 - w mojej opinii drogi i bez rewelecji rezyduje w okolicy Marek i to być może stąd. Ja bym zorientował się w okolicy, bo mam przemożne wrażenie, że przepłaciłem. Architektów dam na priv, officjalnie będę chwalić na samym końcu, ale jestem bardzo zadowolony.

@Sylwia $ - ja studnie traktuje jako inwetsycje - znajomy z okolicy milanowka na dzialce 1200m placi ekstra 2,5 rocznie za wode do podlewania, mi szkoda takiego wydatku, a juz zupelnie szkoda marnowac wody pitnej

Dziękuję za obydwa namiary. Rzeczywiście studniarza będę brał lokalnego, rozmawiałem już z jednym, który we wsi gdzie mam działkę i w okolicy wierci studnie już od dawna - 130zł za metr 110mm średnicy - myślę że ok, chociaż nie mam porownania jeszcze. Facet z gadki sprawia dobre wrażenie.

• 1 month później...

Witam ponownie!

Długo już nie pisałem, ale to z prostego powodu, nie bardzo miałem o czym.

Sporo czasu nam zabrało dopracowanie projektu, chociaż muszę przyznać, że osiągneliśmy pełne zrozumienie z architektami i jestem z tego faktu mocno zadowolony.

Projekt też nam wyszedł dobry, będzie to 164m2 + 40 garaż. co istotne to jest pełne piętro - bez skosów - z otwartym dachem, tzn nad sypialniami nie będzie następnej kondygnacji, nad garderobami sobie zrobimy natomiast; biblioteczkę u nas, a dziewczynki będą mieć "zamek".

Nie wklejam projektu bo nie wiem. czy to Was interesuje a musiałbym z pdf przerabiać - jak coś zrobię to, ale na stacjonarnym kompie.

No i to co chyba najważniejsze... złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę :), więc czas już leci.

Obecnie poszukujemy ekip budowlanych i specjalistów od rekuperacji, pomp ciepła, itp :)

Jakbyście mieli kogoś do polecenie to poproszę na priv.