anulla1986 23.08.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 GRATULACJE !!! macie już działeczke dobrze że jesteś nakręcona pozytywnie żeby teraz tylko wszystko sprawnie szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 24.08.2016 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Moi przyjaciele się śmieją, że w piatek kupiliśmy a za dwa tygodnie będzie dom . No prawda jest taka, że nie dom a blaszak, ale jak dobrze pójdzie będzie też cała infrastruktura: prąd, woda, WC :> Więc jak podpadnę Żonie to będę mieć gdzie zwiewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 26.08.2016 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Jutro wpadam na działkę z aparatem więc będą pierwsze zdjęcia Nie napisałem jeszcze jednego, a istotnego faktu. Będziemy jednak szli w kierunku domu z pełnym piętrem i to jest nasz obecny cel. Koncepcja projektu już się opracowuje. Jutro na działce tyczymy miejsce pod blaszak i wyznaczamy miejsce na wc, bo w niedzielę go przywozimy. Już wszystkie rzeczy elektryczne dojechały - będę więc jutro montował z tego mini rozdzielnie. W przyszłym tygodniu będę też składał papierki do gestorów sieci przyłączeniowych, niech już proces ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 26.08.2016 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 ta rozdzielnia to od sasiada tymczasowka, jeszcze elektryka nie mam. Planuję zaangażować teścia - o ile ma uprawnienia, bo nie wiem czy ma:) Ale muszę sprawdzić, czy mój Ojciec nie ma przypadkiem uprawnień - bo może mieć, jeżeli nie wygasają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 30.08.2016 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 W sobotę pod nadzorem Tatuśka przeszedłem szkolenie z zakresu obsługi kosy i piły spalinowej. Udało się też coś przełomowego! Otóż moi mili, na działce mamy pierwszy budynek Przygotowuję się też do akcji czwartkowo-niedzielnej Będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 31.08.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 No Super najważniejsze pomieszczenie już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 12.09.2016 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 A tutaj blaszak. Ostatnie 2 weekendy spędziłem w większości na działce. Udało się wykonać to co zaplanowane. Dla wszystkich co rozważają robienie odwiertów ręcznym świdrem - u nas było tych odwiertów 65, gdyby nie wiertnica to tydzień z głowy, a tak to udało się w 1 dzień. Podsumowując: Nie mamy dość: czasu na działce mamy: 1. wodę (studnia) 2. prąd od sąsiada 3. ogrodzenie - ale bez bramy, powstaje dopiero 4.blaszak Nie mamy wciąż projektu, tzn koncepcje już są zaawansowane, ale chwilę zajmie ich dopieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.09.2016 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Witam, u mnie firma robiaca ogrodzenie również posługiwała się wiertnica spalinowa. Ok. 50 metrowych dołów pod słupki poszło w niecałe 3 godziny.P.S. Jak studniarze się sprawdzili? Można prosić o namiary? Głęboko musieli wiercic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 12.09.2016 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 No udało im się za pierwszym razem 5m głebokości tylko więc, z jednej strony zdarli ze mnie z innej było tak umówione, że wierci do skutku. Jak ciągle Cię interesuje to znajde tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.09.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 A co to za studnia taka płytka? Abisynka? Ja planuję raczej głębinówkę, jako alternatywne źródło wody, chyba, że mi coś się zmieni. Jak najbardziej podeślij mi do nich numer. A jak architekci? Jeśli są ok, to także poproszę o kontakt. Pozdrawiam i powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 13.09.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Czyli konsekwentnie do przodu z robotą też mieliśmy wiercić studnię na początku budowy były takie plany i przymiarki. Udało się jednak jakoś przetrwać bez wody (4 długie lata!!!!!) no i się doczekam chyba w końcu wodociągu - umowa z zakładem wodociągów podpisana termin realizacji listopad:lol2: czekam na projekt domku waszego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 16.09.2016 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Witajcie ponownie, Udało mi się złożyć dzisiaj wnioski do PGE i do ZWIK! no to terminy śmigają! @kemot_p Bojanowski Marek 696 292 503 - w mojej opinii drogi i bez rewelecji rezyduje w okolicy Marek i to być może stąd. Ja bym zorientował się w okolicy, bo mam przemożne wrażenie, że przepłaciłem. Architektów dam na priv, officjalnie będę chwalić na samym końcu, ale jestem bardzo zadowolony. @Sylwia $ - ja studnie traktuje jako inwetsycje - znajomy z okolicy milanowka na dzialce 1200m placi ekstra 2,5 rocznie za wode do podlewania, mi szkoda takiego wydatku, a juz zupelnie szkoda marnowac wody pitnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 20.09.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 My też wykopiemy tą studnię żeby była woda do podlewania, ale dopiero jak się przeprowadzimy w przyszłym roku. Wcześniej szkoda forsy było. Jakoś sobie radziliśmy. Został opracowany system zbierania deszczówki za garażem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.09.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Dziękuję za obydwa namiary. Rzeczywiście studniarza będę brał lokalnego, rozmawiałem już z jednym, który we wsi gdzie mam działkę i w okolicy wierci studnie już od dawna - 130zł za metr 110mm średnicy - myślę że ok, chociaż nie mam porownania jeszcze. Facet z gadki sprawia dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 11.11.2016 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Witam ponownie! Długo już nie pisałem, ale to z prostego powodu, nie bardzo miałem o czym. Sporo czasu nam zabrało dopracowanie projektu, chociaż muszę przyznać, że osiągneliśmy pełne zrozumienie z architektami i jestem z tego faktu mocno zadowolony. Projekt też nam wyszedł dobry, będzie to 164m2 + 40 garaż. co istotne to jest pełne piętro - bez skosów - z otwartym dachem, tzn nad sypialniami nie będzie następnej kondygnacji, nad garderobami sobie zrobimy natomiast; biblioteczkę u nas, a dziewczynki będą mieć "zamek". Nie wklejam projektu bo nie wiem. czy to Was interesuje a musiałbym z pdf przerabiać - jak coś zrobię to, ale na stacjonarnym kompie. No i to co chyba najważniejsze... złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę , więc czas już leci. Obecnie poszukujemy ekip budowlanych i specjalistów od rekuperacji, pomp ciepła, itp Jakbyście mieli kogoś do polecenie to poproszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.11.2016 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Mi budował Dominik Kujawa z Żabiej Woli. Zresztą budował z 5 domów na tej ulicy. Polecam. Obok mnie jest budowa , jacyś przyjezdni ale wygląda to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 12.11.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Pewnie, że projekt nas interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 12.11.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Zapowiada się ciekawie, czekam na wizualizacje i rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 12.11.2016 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Ogolnie zaszly pewne kosmetyczne zmiany w tym co jest w ostatecznym projekcie, ale raczej kosmetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 12.11.2016 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) A tutaj rozkład pomieszczeń : (poprawiony) Edytowane 13 Listopada 2016 przez stalowarurafi6 nowe foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts