janm 22.07.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 (edytowane) Cześć, mam do Was pytanie w temacie dachu płaskiego... wpadam na coraz to bardziej dzikie pomysły ale teraz wymyśliłem ściankę do tenisa na dachu. Dom będzie wąski i długi (z uwagi na działkę) i rozważając dach płaski, zastanawiam się czy jest możliwe zamontowanie czegoś takiego na dachu?http://scianka-tenisowa.pl/ Czy będzie to podchodziło pod definicję tarasu, czy takie rozwiązania są w ogóle możliwe technicznie do realizowania bez wykorzystywania jakichś kosmicznych technologii? Minimalne wymiary (do gry jednoosobowej) wynoszą 4m szerokości x 10m długości. http://scianka-tenisowa.pl/images/image-slider-2.jpg Edytowane 22 Lipca 2016 przez janm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 22.07.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 wpadam na coraz to bardziej dzikie pomysły 40 m2 "żagla" na dachu? ROTFL Coraz to bardziej dzikie pomysły na reklamę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janm 25.07.2016 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 to nie reklama, po prostu pytam i chciałem pokazać dokładnie o co mi chodzi. Ścianka ma 4x3m więc to jest 12m2, skąd te 40m2 u Ciebie? Dla mnie zrobić takie coś na ziemi czy na tarasie albo i zamiast dachu... jest to niecodzinny pomysł ale żeby aż ROTFL był z tego powodu?Podzwoniłem po firmach, które takie coś wykonują. Koszt to około 20.000 zł za taką ściankę. Jedyne co chciałem się tutaj dowiedzieć, czy jest możliwe nie aż tak wielkim dodatkowym kosztem taka konstrukcja dachu, która by umożliwiała zastosowanie niemalże płaskiego podłoża czyli wierzchniej warstwy dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts